HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášené výběrové řízení na služební pozici technik tísňové linky 112

Pro posílení směn na operačním a informačním středisku HZS Karlovarského kraje hledají hasiči nového technika pro příjem tísňové linky 112. Výběrové řízení je již vyhlášené. 

Pozice technik tísňové linky 112 je určena pro zájemce, kteří chtějí pracovat ve služebním poměru u Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje, konkrétně na Krajském operačním a informačním středisku a Telefonním centru tísňové linky 112. Pro přijetí je potřeba splnit obecné podmínky pro zařazení do služebního poměru, tedy věk minimálně 18 let, trestní bezúhonnost, požadovaný dosažený stupeň vzdělání, fyzickou a zdravotní způsobilost. Příslušník ve služebním poměru také nesmí být členem politické strany nebo politického hnutí a nesmí vykonávat živnostenskou nebo jinou výdělečnou činnost. Pro pozici technika 112 je navíc požadavek na znalost cizího jazyka slovem a písmem.

Na pozici technik 112 u HZS Karlovarského kraje je již vyhlášené výběrové řízení. To je možné najít na oficiálním webu HZS Karlovarského kraje. Písemné přihlášky do výběrového řízení je možné zasílat nejpozději do 14.10.2016 na personální oddělení HZS Karlovarského kraje.

Co se samotné pozice týká, tak jazykové požadavky jsou AJ nebo NJ (němčina výhodou), musí se doložit absolvování standardizované zkoušky 1. stupně dovednosti „psaní“ a „čtení“ a 2. stupně v dovednosti „poslech s porozuměním“ a „ústní projev“. Využití znalosti cizího jazyka se zde zejména uplatní při vzájemné komunikaci s operačními středisky na německé straně a při odbavení tísňových hovorů cizinců na lince 150 a 112 (vč. např. tlumočení pro PČR a ZZS).

Nástupní plat odpovídá tarifní třídě 5. (dle zákona o sl. poměru) + zvláštní příplatek + příplatek za pohotovost na pracovišti.

Na operačním středisku se slouží v režimu 12hodinových směn: 2x ranní směna, 2x noční směna, 4dny volno (začátek směn v 7:00 a v 19:00), během roku má příslušník nárok na 225h dovolené, tj. 20,5 směn

Kurzy po přijetí k HZS u pozice technik 112: Příslušník je zpočátku přijat na dobu určitou (3 roky). Po nástupu (do 6 měsíců) příslušník absolvuje Vstupní přípravu příslušníka (3 týdny – Frýdek Místek), poté (po dalších cca 3-6 měsících) následuje kurz Operační řízení (4 týdny – Frýdek Místek) a jako poslední kurz je Speciální jazyková příprava pro 112 (3 týdny – Frýdek Místek). Mezitím samozřejmě v rámci směn probíhá zaškolení na pracovišti a stáže na stanicích. Nejpozději do 3 let od nástupu musí mít absolvovány všechny tyto kurzy a navíc složena služební zkouška (vč. týdenního kurzu), poté je příslušník přijat na dobu neurčitou.

Pracovní náplň (po zaškolení, kurzech, ověření…):

- Odbavování tísňových hovorů (vč. Využití znalosti cizího jazyka)

- Vyhodnocování hlášení, případně řešení mimořádných událostí (vysílání sil a prostředků, předávání informací na operační střediska složek IZS, plnění požadavků velitele zásahu)

- Obsluha technologie KOPIS (vyhlašování poplachu, evidence průběhu řešení události, práce s Informační podporou)

- Zvyšování vlastní odborné úrovně

Kontaktní osobou pro případné další informace o volné pozici technika 112 je vedoucí oddělení Krajského operačního a informačního střediska plk. Ing. Jan Orava, tel. 950370233, e-mail: jan.orava@kvk.izscr.cz.

KOPIS.JPG

vytisknout  e-mailem