HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vydatné srážky zaměstnávají hasiče především na Vsetínsku. Aktualizace.

(28. 4. 2017) V 5:43 hodin byla na krajské operační středisko hasičů ve Zlíně oznámena první událost způsobená vydatnými dešti. Od této chvíle se příslušníci operačního střediska a hasiči z profesionálních i dobrovolných jednotek především na Vsetínsku téměř nezastavili. 

Kvůli vydatným srážkám museli hasiči od rána do 13:00 hodin vyjíždět k celkem 33 událostem tohoto typu. Jednalo se především o čištění ucpaných kanalizačních vpustí, propustků nebo čerpání vody ze zaplavených sklepů a komunikací. Z celkového počtu výjezdů vzniklo 30 událostí v okrese Vsetín, dvě na Zlínsku a jedna na Kroměřížsku.

Mezi netradiční zásahy patří událost v obci Ústí, kde docházelo vlivem proudící vody k  odplavování břehu nad železniční tratí. Na místo byly povolány profesionální i dobrovolné jednotky, které po naplnění protipovodňových pytlů odklonily přitékající vodu mimo zasažený svah.

Aktualizace 29.4.2017 v 7:00 hodin

Během včerejšího odpoledne jednotky na Vsetínsku i nadále vyjížděly k dalším případům zaplavených sklepů a ucpaných propustků. Od 13:00 hodin do půlnoci se jednalo o dalších 14 událostí, způsobených vydatnými srážkami. Nejvíce práce měli hasiči v obcích Jablůnka a Rožnov pod Radhoštěm.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

01 jablunka

01 jablunka 

Detailní náhled

02 vsetin

02 vsetin 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem