HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výcvik pro práci a život hasiče

Měsíc květen byl pro deset vybraných studentů čtvrtého ročníku oboru vzdělání Požární ochrana ve znamení nejenom maturitních zkoušek, ale také obdobím závěrečné části Nástupního odborného výcviku. 

Kromě činností na vodě se výcvik uskutečnil v areálu naší školy – SOŠ a SOU Dubno. Výcvik trval deset pracovních dnů, v průběhu kterých se odborníci z řad příslušníků HZS Příbram snažili předat nám co nejvíce informací a praktických dovedností. Obsah výcviku byl pestrý a velice zajímavý. Naučili jsme se například slaňovat, obsluhovat plošinu, zachraňovat tonoucího a také jsme se seznamovali s metodami vyprošťování osob z vozidel při dopravních nehodách. Počasí nám přálo a celý výcvik se nesl v duchu dobré nálady.

Pro úplné a správné absolvování kurzu jsme ovšem museli projít závěrečnou zkouškou. Komise byla složena z profesionálních hasičů HZS Příbram, předsedou byl zástupce Školního a výcvikového zařízení HZS ČR v Brně.

Zkouška se skládala ze tří úkolů, každý z nás musel složit jednu individuální a dvě skupinové zkoušky. Díky naší snaze a hlavně velmi dobré přípravě od lektorů uspělo u závěrečných zkoušek devět z deseti studentů. Úspěšné absolvování zkoušky Nástupního odborného výcviku nás už teď opravňuje k výkonu povolání hasiče.

Rádi bychom poděkoval všem, kteří se podíleli nejen na samotném průběhu výcviku, ale i na jeho dlouhých přípravách, především však vedení naší školy a řediteli ÚO HZS Příbram. Jsme přesvědčeni, že tento výcvik je velmi dobrým základem pro náš budoucí profesní život.

Tomáš Vlček, Martin Procházka
absolventi třídy 4. MZ

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem