HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch plynu v Plzni zranil pět osob

Mezi poraněnými jsou hasiči a policista.  

V úterý 14. října 2014 v 4:43 hodin si Policie ČR vyžádala hasiče do Jateční ulice v Plzni na pomoc při otevření bytu. K události vyslalo operační středisko hasiče ze stanice Plzeň Střed.
 
Na příjezd jednotky na místě čekali policisté a odborník z plynárenské pohotovosti. Při prohlídce prostor a hledání zdroje úniku byly naměřeny detekčními přístroji vysoké koncentrace nebezpečného plynu. Přesto ještě v tuto chvíli nic nenasvědčovalo tomu, že za zavřenými dveřmi bytu se skrývá past.
 
Ve chvíli (5:13 hodin), kdy měli hasiči za účasti policie provést násilný vstup do bytu, došlo k explozi. Na místo okamžitě vyjeli záchranáři ZZS a posilové jednotky z Košutky i Slovan. Výbuch poranil celkem pět osob, konkrétně dva příslušníky HZS, policistu, pracovníka RWE a uživatele bytu. Dle dostupných informací zranění hasičů nejsou vážná, oba byli po ošetření propuštěni z nemocnice domů.
 
Tlaková vlna poničila část budovy. Hasiči museli evakuovat všechny obyvatele, celkem 33 osob a 3 psy. Na místo přistavili hasičský autobus, kterým je převezli do D klubu na Doubravce, kde jim město zajistilo přechodný azyl. Do vyjádření statika, že budova je bezpečná, se nikdo nesmí domů vrátit.
 
Okolnosti výbuchu jsou v šetření policie a dalších příslušných orgánů.
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Plzeň Košutka
HZS Plzeň Slovany
HZS Plzeň Střed

vytisknout  e-mailem