HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výbuch nalezené munice prověřil složky IZS na Mladoboleslavsku

Ve čtvrtek 25. dubna po půl jedenácté dopoledne byly základní složky integrovaného záchranného systému vyslány k výbuchu nalezené munice v lesním porostu v katastru Benátek nad Jizerou, kde byla při výletu studentů nalezena munice a neodbornou manipulací s ní došlo k detonaci a následnému poranění a usmrcení několika osob. 

Naštěstí to byl pouze scénář prověřovacího cvičení složek IZS v rámci územního odboru Mladá Boleslav. Cvičení mělo za cíl zejména prověřit součinnost zúčastněných složek při zásahu na typové činnosti IZS „Hrozba použití nástražného výbušného systému nebo nález NVS, podezřelého předmětu, munice, výbušnin a výbušných předmětů“ a „Zásah u mimořádné události s velkým počtem raněných a obětí“.

První část cvičení se odehrávala na samotném místě zásahu v katastru města Benátky nad Jizerou, druhá část poté proběhla v Oblastní nemocnici Mladá Boleslav, kam byly zraněné osoby převáženy. Zde také došlo k prověření traumatologického plánu nemocnice.

Cvičení přineslo pro zasahující složky IZS spoustu poznatků a zkušeností, které budou zapracovány do vyhodnocení a využity při odborné přípravě. Velké poděkování patří všem zasahujícím členům složek IZS a figurantům za jejich nasazení v průběhu cvičení.

Z územního odboru Mladá Boleslav se cvičení zúčastnily jednotky profesionálních hasičů ze stanic Benátky nad Jizerou, Mladá Boleslav a Stará Boleslav a jednotky SDH obcí Bezno, Chotětov a Luštěnice.

Varování:
Fiktivní zranění figurantů je na fotografiích zachyceno velmi věrohodně. Zvažte prosím, zda je mají vidět děti a osoby, které špatně snáší pohled na krev!

mjr. Ing. Zdeněk Bidzilia
vedoucí cvičení
ÚO Mladá Boleslav

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem