Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vltavské náplavky patří hasičům

31. 5. 2018 (Nicole Zaoralová) - Již od včerejška 30. května patří náplavky hasičům. Začaly poslední přípravy na Hasičskou fontánu Praha, která proběhne již tuto sobotu 2. června od 22,00 hodin. 

Během včerejšího dne již bylo na náplavkách rušno. Hasiči ze Záchranného útvaru HZS ČR přivezli dvě obří elektrocentrály, jednu z Hlučína a jednu ze Zbirohu. Byly označeny pozice, ze kterých budou hasiči stříkat vodu a také pozice pro světla. Později odpoledne byla navezena a rozmístěna technika potřebná k ozvučení a osvětlení. Připraven byl také ponton, pro stříkání zprostřed Vltavy. Dnes večer (31.5.) proběhne zátěžový test veškeré techniky, zkoušky zvuku a světel. 4

P5303093-clanek.JPG

Do dnešního večera musí být také připraveno vše, co bude více než tisícovka hasičů potřebovat jako své zázemí. Tedy ubytování, stravování, parkování vozidel, místa pro složení techniky. Zítra v 9,00 hodin přijede na náplavku první dobrovolný sbor, aby zde vyložil vše, co bude k realizaci fontány potřebovat. Další sbory dobrovolných hasičů budu najíždět v průběhu celého dne až do 15 hodin. V 17 hodin bude společné poučení a vydání posledních rozkazů v budově Sokola Královské Vinohrady a ubytovně na Dědině, kde budou hasiči ubytováni. Pak se všichni hasiči navečeří a přesunou na generální zkoušku k Vltavě.

Fotografie z včerejších příprav, vhodné i ke stažení, naleznete ve fotogalerii:
http://www.hzscr.cz/fotogalerie/stredecni-pripravy-hasicske-fontany-praha.aspx
Více informací k organizaci akce: http://www.hzscr.cz/hasicska-fontana-2018.aspx
S pozdravem,


kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420  950 819 944
Mobil: +420 602 215 142
E-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem