HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vlastníci domu zjistili požár během snídaně

Dnes v dopoledních hodinách zasahovali hasiči u požáru v rodinném domě v Lidečku v okresu Vsetín. 

Operační středisko hasičů ve Zlíně přijalo dne 27. 6. 2015 v 9:14 hodin hlášení o požáru v rodinném domě v obci Lidečko. Na místo hlášeného požáru byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Valašských Klobouk a jednotce dobrovolných hasičů obce Lidečko.
 
Majitelé domu zjistili požár u snídaně, když při otevření ledničky tato nefungovala. Šli zjistit proč nejde elektrika a při vstupu na chodbu uviděli kouř. Snažili se oheň uhasit ještě před příjezdem jednotky jedním práškovým hasicím přístrojem, ale to se jim nepodařilo. Proto ohlásili požár na tísňovou linku hasičů. Během hašení se nenadýchali zplodin hoření, ani se nepopálili.
 
Hasiči v dýchacích přístrojích při průzkumu zjistili, že objekt je silně zakouřený a hoří stará dřevěná desková rozvodná a pojistková skříň uvnitř domu. Plameny uhasili pomocí jednoho hasicího přístroje sněhového.
 
Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů. Ten zjistil, že ve starším rodinném domě jsou původní hliníkové kabely, kombinované s měděnými kabely. Na základě prohlídky rozvodů určil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na elektroinstalaci.
 
Majitelé určili škodu v předběžné výši 50 000 korun. Uchráněné hodnoty jsou v předběžné výši 1 000 000 korun.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 

Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem