HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 28. do 30. 9. 2018 celkem 66 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Dobřenice – dopravní nehoda – 28. 9. 16:12
V katastru obce Dobřenice narazil osobní automobil do sloupu elektrického vedení. Nehoda se obešla bez zranění, ale vlivem nárazu byl sloup poškozen. Hasiči místo události zajistili a na místě spolupracovali s energetiky. Následně pomohli s uvolněním vozidla a naložením na odtahovou službu. Na místě události zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská.

Hradec Králové – technická pomoc – 28. 9. 22:56
Na žádost policie vytahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská z řeky Labe jízdní kolo. Kolo se nacházelo asi 1,5 m od břehu, hasiči jej vylovili pomocí háků.

Skřivany – únik nebezpečných látek – 29. 9. 22:44
Kvůli úniku plynu u bytového domu v Nádražní ulici byl vyhlášen poplach profesionálním hasičům v Novém Bydžově i dobrovolné jednotce ve Skřivanech. Hasiči po svém příjezdu místo prozkoumali a u hlavního uzávěru skutečně naměřili hodnoty plynu v ovzduší. Jednalo se o únik menšího rozsahu, na místě spolupracovaly jednotky s pracovníkem plynáren.

Všestary – dopravní nehoda – 30. 9. 11:06
Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a dobrovolná jednotka z Chlumu vyjeli k dopravní nehodě v katastru části Rozběřice na komunikaci I/35. Havarovala zde tři osobní vozidla, přičemž došlo ke zranění čtyř osob. Nikoho ze zraněných nemusela jednotka vyprošťovat. Silnice byla kvůli nehodě zablokována a musela být z důvodu vyšetřování a likvidačních prací na nezbytnou dobu uzavřena. Hasiči místo události zajistili, provedli na havarovaných vozech protipožární opatření a unikající provozní náplně zasypali sorpčním materiálem.

Lovčice – požár – 30. 9. 12:47
Profesionální jednotka z Nového Bydžova a dobrovolná jednotka z Lovčic zasahovaly u požáru pražce a v kolejišti a suchého travního porostu v okolí. Požár se obešel beze škody, kvůli zásahu nemusel být ani omezen provoz na trati.

Hradec Králové – požár – 30. 9. 14:02
V hradecké části Svinary došlo k požáru travního porostu podél železniční trati. Na místo vyjeli nejen drážní hasiči SŽDC, ale také profesionální jednotka z centrální hradecké stanice a dobrovolné jednotky ze Svinar a Malšovy Lhoty. Hořelo na železničním náspu na ploše asi 70x20m. Po příjezdu drážní jednotky předali krajští hasiči velení u zásahu. Provoz na trati musel být po dobu provádění likvidačních prací omezen.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Lázně Bělohrad – požár – 28. 9. 19:16
V Kotykově aleji zasahovali profesionální hasiči ze stanic Nová Paka a Hořice a dále dobrovolné jednotky z Lázní Bělohrad a Mlázovic u požáru v zahradě v blízkosti obytného domu. Po svém příjezdu hasiči zjistili, že byly požárem poničeny túje i část plotu. Oheň začali hasit místní obyvatelé, jednotky provedly dohašovací práce. Plameny napáchaly škodu ve výši asi 4 tisíc korun. Hasiči předali místo události policistům, příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování.

Hořice – dopravní nehoda – 29. 9. 03:18
V sobotu v brzkých ranních hodinách byl profesionálním i dobrovolným hasičům z Hořic vyhlášen poplach. Na silnici I/35 se stala mezi Hořicemi a Holovousy dopravní nehoda osobního vozidla, při které bylo zraněno celkem šest osob. Vůz vyjel ze silnice a skončil převrácený na boku v poli. Hasiči museli jednu osobu z havarovaného vraku vyprostit. V průběhu vyšetřování události řídily jednotky provoz na komunikaci, ta byla průjezdná kyvadlově. Po došetření pomohla jednotka s naložením vraku vozu na odtahovou službu. Po následném úklidu povrchu vozovky předali hasiči místo zásahu policistům.

Budčeves – dopravní nehoda – 29. 9. 14:19
Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolná jednotka z Kopidlna zasahovali u dopravní nehody motocyklu, který se srazil se zvěří. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob. Hasiči jim poskytli první předlékařskou péči, na místo mířil také vrtulník letecké záchranné služby. Zraněné pacienty transportovaly nakonec do zdravotnického zařízení sanitní vozy. Hasiči pomohli s naložením havarovaného motocyklu na odtahovou službu a předali místo zásahu policistům.

Lázně Bělohrad – požár – 29. 9.18:34
V části Horní Nová Ves zasahovali profesionální hasiči z Nové Paky a dobrovolné jednotky z Lázní Bělohrad a Mlázovic u požáru lesa. V lese došlo k zahoření kolem jednoho ze stromů, lesníkům se podařilo oheň udusat. Jednotky pro jistotu ještě místo prolily vodou. Oheň nenapáchal v lese žádnou škodu. 

Radim – dopravní nehoda – 30. 9. 15:36
V katastru části Studeňany zasahovali profesionální hasiči z Jičína u dopravní nehody dvou osobních vozidel. Nehoda se stala na křižovatce mezi obcemi Studeňany a Dřevěnice. Nehoda se obešla bez zranění osob, obě se nacházely po příjezdu mimo havarované vozy. Při nehodě došlo pouze k úniku provozních náplní, které hasiči zasypali sorbentem a zajistili úklid komunikace.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 30. 9. 16:03
Profesionální jednotky z Nové Paky a Jičína zasahovaly u dopravní nehody dodávky s přívěsem a osobního automobilu na komunikaci I/16 u odbočky na Dřevěnice. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči místo události zajistili, zasypali unikající provozní kapaliny a uklidili komunikaci od střepů a plastových úlomků.

Dřevěnice – dopravní nehoda – 30. 9. 17:18
Nedaleko od místa předchozí nehody došlo asi po hodině k další havárii, tentokrát tří osobních vozidel. Událost se stala v blízkosti kruhového objezdu v Úlibicích. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jičína. Jedna osoba byla při nehodě zraněna, do péče si ji převzali záchranáři. Hasiči místo události zajistili a provedli protipožární opatření.

Podhradí – dopravní nehoda – 30. 9. 17:25
Jičínští profesionální hasiči zasahovali v katastru obce Šlikova ves u dopravní nehody motocyklu a osobního automobilu. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, o kterou se postarali záchranáři. Hasiči zajistili úklid střepů z komunikace.

Staré Místo – požár – 30. 9. 22:04
U požáru sazí v komíně v objektu bývalého statku zasahovali profesionální hasiči z Jičína a místní dobrovolná jednotka. Zděný komín hasiči kompletně prohlédli, požár se mimo těleso nikam nerozšířil. Dále musela jednotka vyčistit komínové těleso a vybrat kotel. Událost se obešla beze škody.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Nové Město nad Metují – dopravní nehoda – 28. 9. 03:55
Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolná jednotka z Nového Města nad Metují odstraňovali následky dopravní nehody osobního automobilu, která se stala v Komenského ulici. Vůz porazil sloup veřejného osvětlení, ale nehoda se obešla bez zranění osob. Hasiči zajistili úklid komunikace.

Broumov – požár – 28. 9. 15:02
V Alšově ulici zasahovali profesionální hasiči z Broumova a dobrovolné jednotky z Broumova, Adršpachu i dobrovolní podnikoví hasiči z Veby Broumov. V části Olivětín začaly hořet při pokládání lepenky na střeše domu blízké túje. Požár uhasily osoby v místě události, hasiči provedli závěrečné dohašovací práce. Událost se obešla beze škody.

Police nad Metují – dopravní nehoda – 30. 9. 06:43
Profesionálním hasičům v Náchodě a dobrovolné jednotce z Police nad Metují byl vyhlášen poplach poté, co se v Nádražní ulici stala dopravní nehoda osobního automobilu. Ten sjel po kolech do potoka, přičemž se v autě nikdo po příjezdu jednotek na místo události nenacházel. Existovalo podezření na únik provozních kapalin na vodní hladinu, proto umístili hasiči na řeku sorpční hady. Vůz vylovila z potoka odtahová služba.

Česká Skalice – dopravní nehoda – 30. 9. 10:42
Profesionální hasiči z Jaroměře vyjeli k dopravní nehodě osobního vozidla a motocyklu. Událost se stala na komunikaci I/33 na obchvatu České Skalice. Při nehodě došlo ke zranění osoby na motorce. S hasiči zraněný komunikoval, poskytli mu první předlékařskou pomoc a poté asistovali záchranářům při dalším ošetření. Osoba byla následně transportována do zdravotnického zařízení. Hasiči místo události zajistili, k úniku provozních kapalin po nehodě nedošlo. Komunikace byla po dobu zásahu průjezdná.

Náchod – požár – 30. 9. 14:12
Profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda zasahovali u požáru travního porostu v katastru části Lipí. Hořelo na ploše asi 20 m2. Hasiči dostali oheň velmi rychle pod kontrolu, událost se obešla beze škody.

Hejtmánkovice – dopravní nehoda – 30. 9. 18:25
Broumovští profesionální hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu na silničním úseku mezi Hejtmánkovicemi a Broumovem. Automobil narazil do stromu, ale osoba z vozu vyvázla bez zranění. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a uklidili střepy z vozovky.


ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Dobruška – požár – 29. 9. 05:35
Požár kompostu likvidovali v katastru části obce Spáleniště profesionální i dobrovolní hasiči z Dobrušky. Hořelo na ploše asi 5x20 m. Hasiči prolili místo vysokotlakým proudem vody a C proudem se smáčedlem. Požár nezpůsobil žádnou škodu.

Kostelec nad Orlicí – požár – 29. 9. 17:01
V Drtinově ulici zasahovali profesionální rychnovští hasiči a místní dobrovolná jednotka u požáru keře. Událost se obešla beze škody na majetku. Díky rychlému zásahu hasičů byly uchráněny hodnoty ve výši asi 300 tisíc korun. Keř se nacházel v blízkosti budovy základní školy, podařilo se tedy zabránit rozšíření požáru a následnému poškození fasády i oken. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Týniště nad Orlicí – požár – 30. 9. 16:54
V katastru obce Rašovice zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Týniště nad Orlicí a Častolovic. Likvidovali zde požár lesního porostu v blízkosti komunikace mezi Rašovicemi a Křivicemi. Na likvidaci plamenů nasadili hasiči celkem tři C proudy. Hořelo na ploše 10x30 metrů, plameny způsobily škodu asi 15 tisíc korun. Příčina požáru je předmětem vyšetřování.

Byzhradec – dopravní nehoda – 30. 9. 17:41
Rychnovští profesionální hasiči a dobrovolná jednotka ze Solnice vyjeli na oznámení dopravní nehody, která se stala mezi Solnicí a Byzhradcem. Havaroval zde osobní automobil, který skončil mimo vozovku na poli. Jednu osobu z vozu převezli záchranáři do zdravotnického zařízení. Hasiči místo události zajistili, provedli protipožární opatření a předali události policistům.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Špindlerův Mlýn – dopravní nehoda – 28. 9. 02.23
Profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a dobrovolná jednotka ze Špindlerova Mlýna vyjížděli k dopravní nehodě dodávky. Dodávka sjela ze srázu, nemohla vyjet a hrozilo její sjetí hlouběji dolů. Hasiči zajistili vozidlo proti případnému pádu a událost předali policistům.

Černý Důl – dopravní nehoda – 28. 9. 15:31
U tragické dopravní nehody zasahovali v pátek profesionální hasiči z Vrchlabí a Trutnova a také dobrovolní hasiči z Horního Maršova. Na úseku mezi Černým Dolem a Janskými Lázněmi havaroval osobní automobil, přičemž zůstaly po nárazu vozu do stromu uvnitř dvě zaklíněné osoby. Hasiči osoby vyprostili, na místo mířil i vrtulník letecké záchranné služby, ale i přes okamžité poskytnutí první předlékařské pomoci oba cestující svým zraněním podlehli.  Po došetření nehody zajistili hasiči odstranění následků dopravní nehody, pomohli s naložením vraku vozu na odtahovou službu a zajistili úklid komunikace.

Dolní Branná – požár – 29. 9. 02:01
Na základě oznámení, že hoří na zahradě u sousedů, vyjeli do Dolní Branné profesionální i dobrovolní hasiči z Vrchlabí i místní jednotka z Dolní Branné. Průzkumem místa hasiči zjistili, že se jedná o požár pergoly na zahradě domu. Požár dostali hasiči brzy pod kontrolu, k likvidaci použili dva C proudy. Po likvidaci plamenů museli hasiči rozebrat konstrukci a zbytky ještě jednou prolili vodou. Oheň napáchal škodu ve výši asi 25 tisíc korun. Plameny zničily pergolu i další vybavení, které bylo uvnitř. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši asi 10 tisíc korun.

Dolní Lánov – požár – 29. 9. 16:51
K požáru osobního automobilu, který začal hořet v katastru obce Dolní Lánov, vyjeli profesionální i dobrovolní hasiči z Vrchlabí a dále dobrovolné jednotky z horního Lánova a Černého Dolu – Čisté. Událost se stala na místním záložním letišti. Vůz značky BMW se vznítil v motorové části. Posádka automobilu se stihla dostat včas mimo hořící dopravní prostředek. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 tisíc korun, uchráněné hodnoty jsou ve výši asi 7 tisíc korun.

Trutnov – požár – 30. 9. 23:53
Trutnovským profesionálním hasičům byl vyhlášen poplach těsně před půlnocí. V Hronově ulici došlo v rodinném domě k požáru elektrických rozvodů v technické šachtě podél komína, událost tak působila dojmem, že došlo k požáru sazí v komíně. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci. Hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 7 milionů korun.



Martina Götzová. tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Černý Důl (1)

DN Černý Důl (1) 

Detailní náhled

DN Černý Důl (2)

DN Černý Důl (2) 

Detailní náhled

DN Černý Důl (3)

DN Černý Důl (3) 

Detailní náhled

DN Česká Skalice (1)

DN Česká Skalice (1) 

Detailní náhled

DN Dřevěnice, DODxOA (1)

DN Dřevěnice, DODxOA (1) 

Detailní náhled

DN Dřevěnice, DODxOA (2)

DN Dřevěnice, DODxOA (2) 

Detailní náhled

DN Hejtmánkovice

DN Hejtmánkovice 

Detailní náhled

DN Police n. M.  (1)

DN Police n. M. (1) 

Detailní náhled

DN Police n. M.  (2)

DN Police n. M. (2) 

Detailní náhled

DN Všestary, Rozběřice (1)

DN Všestary, Rozběřice (1) 

Detailní náhled

DN Všestary, Rozběřice (2)

DN Všestary, Rozběřice (2) 

Detailní náhled

P Dolní Branná (2)

P Dolní Branná (2) 

Detailní náhled

P Lovčice

P Lovčice 

Detailní náhled

P OA, Dolní Lánov

P OA, Dolní Lánov 

Detailní náhled

P Olivětín, Broumov

P Olivětín, Broumov 

Detailní náhled

P Trutnov

P Trutnov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem