HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové zásahy hasičů v Královéhradeckém kraji

Hasiči v Královéhradeckém kraji zaznamenali během víkendu od 8. do 10. 2. 2019 celkem 44 událostí. 

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Černožice – dopravní nehoda – 8. 2. 06:59
Na komunikaci I/33 havaroval osobní automobil, který se dostal mimo komunikaci a převrátil se na střechu. Osoba z vozu se nacházela po příjezdu hasičů mimo vozidlo, do péče si ji převzali záchranáři. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře. Havarovaný vůz zabezpečili proti vzniku požáru a do příjezdu policie řídili v místě dopravu.

Černožice – dopravní nehoda – 8. 2. 07:29
Na křižovatce silnice I/33 s Hradeckou ulicí zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Střetla se zde dvě osobní vozidla, nikdo nebyl při nehodě zraněn. Jednotka místo nehody zkontrolovala, žádné nebezpečí zde nehrozilo a hasiči se vrátili zpět na stanici.

Smiřice – dopravní nehoda – 8. 2. 12:38
U obce Trotina zasahovali na silnici I/33 profesionální hasiči z Jaroměře u dopravní nehody osobního a nákladního vozidla. Při nehodě byl jeden člověk zraněn. Jednotka místo zásahu zajistila a havarované vozy zabezpečila proti vzniku požáru. K úniku provozních kapalin nedošlo, jednotka tak předala místo policistům a vrátila se zpět na základnu.

Vysoká nad Labem – dopravní nehoda – 8. 2. 18:03
Profesionální hasiči z hradecké centrální stanice vyjížděli v pátek navečer k dopravní nehodě osobního vozidla, které se převrátilo přes střechu. Jednotka místo zásahu zajistila, nikdo nebyl při nehodě zraněn. Místo zásahu si následně převzala policie.

Dobřenice – dopravní nehoda – 9. 2. 12:46
K dopravní nehodě osobního vozidla spěchali na dálnici D11 profesionální hasiči z obou hradeckých stanic. Automobil vylétl z dálnice a zůstal stát převrácený na střechu v trávě mimo komunikaci. Při příjezdu hasičů na místo byly mimo zdemolovaný vůz dvě osoby, které se dostaly ven bez pomoci jednotek. Hasiči pomohli záchranářům s poskytováním první pomoci a následně také asistovali při transportu osob. Jednotky dále zajistily místo zásahu proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Okolnosti dopravní nehody šetří Policie ČR.
 

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Hořice – technická pomoc – 8. 2. 17:18
V Jablonského ulici zasahovala profesionální jednotka z Hořic. Hasiči zde pomáhali s nouzovým otevřením bytu, kde bylo malé dítě.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Říkov – dopravní nehoda – 9. 2. 00:21
Profesionální jednotka z Jaroměře zasahovala u dopravní nehody osobního automobilu. Vůz narazil do plotu, jedna osoba byla při nehodě zraněna. Jednotka zabezpečila havarovaný vůz proti vzniku požáru a pomohla s jeho naložením na odtah.

Machov – technická pomoc – 10. 2. 03:42
V katastru obce Machov pomáhali profesionální hasiči z Náchoda s transportem zraněné osoby z těžko přístupného terénu a také v místě pomáhali sanitnímu vozu, který uvízl na zledovatělé cestě.

Machov – technická pomoc – 10. 2. 08:14
Kluzká vozovka, tentokrát v části Bělý, byla opět důvodem, kdy si záchranáři vyžádali pomoc hasičů při transportu pacienta. Profesionální náchodští hasiči pomohli s přesunem do sanitního vozu a následně doprovodili vozidlo ZZS po špatně sjízdném úseku.

Hronov – dopravní nehoda – 10. 2. 19:45
V Hostovského ulici došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které srazilo člověka. Na místo zásahu byla povolána jednotka ze stanice Náchod, aby odstranila následky dopravní nehody.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Janov – dopravní nehoda – 09:34
V katastru části Tis zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou a také dobrovolná jednotka z Olešnice v Orlických horách. Havaroval zde osobní automobil, který se převrátil mimo komunikaci a skončil na střeše v potoce. Posádka vozu vyvázla bez zranění. Z havarovaného automobilu unikaly na vodní plochu provozní kapaliny, jednotky zajistily menší únik pomocí norné stěny. Z rychnovské stanice byl na místo zásahu povolán vyprošťovací automobil, pomocí kterého hasiči vůz z potoka vylovili a ustavili jej zpět na komunikaci.

Bílý Újezd – dopravní nehoda – 8. 2. 16:55
Do části Hroška spěchali profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou. Nacházela se zde zraněná osoba, která byla zřejmě účastníkem dopravní nehody. Jednotka asistovala záchranářům při poskytování první pomoci.  

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 9. 2. 14:22
K dopravní nehodě dvou osobních vozidel vyjížděli do Jiráskovy ulice profesionální hasiči ze stanice Rychnov nad Kněžnou. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Jednotka místo zajistila, provedla opatření proti vzniku požáru a odpojila akumulátory. Při nehodě došlo k menšímu úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem. Následně odklidili vozidla mimo komunikaci a odstranili následky nehody.

Kostelec nad Orlicí – únik nebezpečných látek – 9. 2. 16:12
V sobotu odpoledne byl na krajské operační a informační středisko nahlášen zjištěný únik ropných produktů na řeku Orlici. Na místo události se vydali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a místní dobrovolná jednotka. O celé situaci byly vyrozuměny orgány ochrany přírody. Jednotky nasadily na zachycení látek norné stěny, zasypávaly skvrnu sorbentem a postupně ji odebíraly. V neděli hasiči místo opět zkontrolovali, místo zásahu si převzal pracovník příslušného odboru životního prostředí.

Hřibiny-Ledská – požár – 9. 2. 17:23
V katastru části Hřibiny byl nahlášen požár lesního porostu na menší ploše. Na místo zásahu vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, kteří zjistili, že se jedná o zahoření hrabanky. Požár hasiči rychle uhasili, místo ještě zkontrolovala jednotka pomocí termokamery. Při události nevznikla žádná škoda.

Dobruška – technická pomoc – 10. 2. 14:01
V části Mělčany pomáhali profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou s uvolněním nákladního automobilu, který zůstal nad potokem nakloněný o strom. Hasičům se podařilo vozidlo vyprostit.
 

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Rtyně v Podkrkonoší – dopravní nehoda – 8. 2. 14:51
Na Cestě osvobození odstraňovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Červeného Kostelce následky dopravní  nehody.

Zábřezí-Řečice – technická pomoc – 9. 2. 18:28
V katastru části Zábřezí odstraňovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem strom spadlý na vozovku.

Trutnov – technická pomoc – 10. 2. 19:21
V Chodské ulici pomáhala v jednom z bytů profesionální trutnovská jednotka invalidní osobě.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

DN Černožice

DN Černožice 

Detailní náhled

DN Dobřenice (1)

DN Dobřenice (1) 

Detailní náhled

DN Dobřenice (2)

DN Dobřenice (2) 

Detailní náhled

DN Dobřenice (3)

DN Dobřenice (3) 

Detailní náhled

DN Dobřenice (4)

DN Dobřenice (4) 

Detailní náhled

DN Rychnov n. K.

DN Rychnov n. K. 

Detailní náhled

DN Říkov (1)

DN Říkov (1) 

Detailní náhled

DN Říkov (2)

DN Říkov (2) 

Detailní náhled

DN Trotina (1)

DN Trotina (1) 

Detailní náhled

DN Trotina (2)

DN Trotina (2) 

Detailní náhled

P Hřibiny

P Hřibiny 

Detailní náhled

ÚNL Kostelec n. O.  (1)

ÚNL Kostelec n. O. (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem