HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové požáry: hořel kamion, autobusová zastávka a pyrotechnika zapálila túje

Během víkendu řešili hasiči v Královéhradeckém kraji celkem 14 požárů. Mezi zásahy byly i takové případy, jako požár kamionu, autobusové zastávky nebo osobního automobilu. Od zábavní pyrotechniky shořely túje a jednotky vyjížděly i k požáru tlakové láhve od grilu. 

Výběr z víkendových požárů:

  • Územní odbor Hradec Králové

Vysoká nad Labem – požár – 21. 4. 16:16
K nahlášenému požáru v dvoupatrové budově vyjížděli profesionální hasiči z centrální stanice i dobrovolná jednotka z Třebše. V pokoji došlo k zahoření průtokového ohřívače. Požár byl uhašen před příjezdem jednotek na místo. Škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun.

  • Územní odbor Jičín

Libáň – požár – 22. 4. 13:56
V ulici Na Horách zasahovali profesionální hasiči z Jičína a dobrovolné jednotky z Libáně a Kopidlna u požáru suchého travního porostu. Hořelo na ploše přibližně 50x50 metrů. Událost se obešla beze škody.

  • Územní odbor Náchod

Police nad Metují – požár – 20. 4. 15:03
U požáru vozidla v motorovém prostoru zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a dobrovolná jednotka z Police nad Metují. Jednotky po svém příjezdu místo dohašovaly. Požár způsobila technická závada, událost se obešla beze škody.

Kramolna – požár – 20. 4. 15:38
Profesionální i dobrovolná jednotka z Náchoda zasahovaly u požáru lesního porostu v části Trubějov. Na ploše asi 30x20 metrů hořela hrabanka. Naštěstí se oheň dále nešířil. V místě museli hasiči zlikvidovat několik ohnišť. Událost se obešla beze škody.

Brzice – požár – 22. 4. 21:39
U požáru osobního vozidla zasahovali profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolná jednotka z Hořiček. Požár vznikl kvůli technické závadě v motorovém prostoru. Škoda na vozidle byla odhadnuta na 150 tisíc korun. Událost se obešla bez zranění.

  • Územní odbor Rychnov nad Kněžnou

Kostelec nad Orlicí – požár – 20. 4. 11:42
V ulici Za Nádražím zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Kostelce nad Orlicí u požáru pneumatiky v návěsu kamionu. Jednalo se o požár menšího rozsahu, jednotky prováděly ochlazování. Návěs pak hasiči také zkontrolovali pomocí termokamery. Na místě musely jednotky použít i sorpční materiál, protože došlo k prohoření palivového filtru. Škoda byla odhadnuta na 105 tisíc korun, hasičům se podařilo uchránit hodnoty ve výši 2,2 milionu korun.

Olešnice – požár – 20. 4. 21:03
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolná jednotka z Častolovic a Olešnice u Rychnova nad Kněžnou zasahovali u požáru tlakové lahve od grilu. Hasiči zalili lahev vodou a požár uhasili. Událost se obešla beze škody, hasičům se podařilo zásahem uchránit hodnoty ve výši 700 tisíc korun.

Dobruška – požár – 21. 4. 20:50
K požáru asi třicetimetrové řady tújí vyjížděli profesionální hasiči z Dobrušky a Rychnova nad Kněžnou a dále dobrovolné jednotky z Nového Města nad Metují, Bohuslavic, Bohdašína, Dobrušky a Opočna. Z hořících stromů se požár rozšířil i na střechu blízké továrny. Halu se podařilo hasičům uchránit, k hašení pak nasadili dva C proudy. Požár byl zapříčiněn neodborným zacházením s pyrotechnikou. Škoda byla vyčíslena asi na 100 tisíc korun, Díky zásahu se podařilo uchránit hodnoty ve výši 27 milionů korun.

Borovnice – požár – 22. 4. 01:37
Požár autobusové zastávky zaměstnal profesionální hasiče z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolné jednotky z Kostelce nad Orlicí a Lhot u Potštejna. Hasiči likvidovali požár pomocí jednoho C proudu, celý objekt zastávky byl v plamenech. Objekt zastávky o rozměrech 5x5 metrů měl trámovou konstrukci střechy s taškami, vše oheň zničil. Hasiči konstrukci rozebrali a ohraničili místo pomocí pásky. Škoda byla odhadnuta na 100 tisíc korun, příčina požáru je předmětem vyšetřování.

  • Územní odbor Trutnov

Vrchlabí – požár – 21. 4. 14:50
V části Hořejší Vrchlabí došlo v Horské ulici v jednom z průmyslových objektů k zahoření krovu ve střešním prostoru. Jednu osobu si na místě převzali do péče záchranáři.  Zasahovali zde profesionální hasiči z Vrchlabí a Jilemnice a dále dobrovolná jednotka z Vrchlabí – Podhůří. Hasiči provedli průzkum místa zásahu, plamenné hoření vidět nebylo, ale prostor byl silně zakouřen. Hasiči rozebrali část střešní konstrukce a prostory odvětrali. Požár způsobil škodu asi 30 tisíc korun, zásahem se podařilo zachránit hodnoty ve výši 7 milionů korun. 

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P zastávky, Borovnice

P zastávky, Borovnice 

Detailní náhled

P zastávky, Borovnice (2)

P zastávky, Borovnice (2) 

Detailní náhled

P zastávky, Borovnice (3)

P zastávky, Borovnice (3) 

Detailní náhled

P túje, Dobruška

P túje, Dobruška 

Detailní náhled

P túje, Dobruška (2)

P túje, Dobruška (2) 

Detailní náhled

P OA, Brzice

P OA, Brzice 

Detailní náhled

P OA, Brzice (2)

P OA, Brzice (2) 

Detailní náhled

P Kamion, Kostelec n. O.

P Kamion, Kostelec n. O. 

Detailní náhled

P Kamion, Kostelec n. O. (2)

P Kamion, Kostelec n. O. (2) 

Detailní náhled

P Kamion, Kostelec n. O. (3)

P Kamion, Kostelec n. O. (3) 

Detailní náhled

P Kamion, Kostelec n. O. (4)

P Kamion, Kostelec n. O. (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem