HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víkendové nehody měly i tragické následky

Počasí o víkendu přálo, vylákalo na silnice i nejednoho fanouška motocyklů. Bohužel, dva se už ale ze svých cest domů nevrátili. Z asi 70 zásahů, které od pátku do dnešního rána evidujeme, byla čtvrtina dopravních nehod. Pět událostí bylo také s účastí motocyklů.
Tragické následky měla páteční nehoda motorky na dálničním přivaděči na D11 (Praskačka, Sedlice) a také nedělní odpolední nehoda motocyklu u Dobrošova na Náchodsku. Pro zraněného motorkáře, který havaroval v neděli večer v Humburkách a skončil za plotem v křoví, letěl vrtulník LZS.

Jezděte opatrně! Pokud dochází k dopravní nehodě s účastí motorky, vždy ten zranitelnější je právě řidič motocyklu. Myslete proto na zásady bezpečné jízdy, které najdete třeba u BESIP.

Víkendové dopravní nehody:

Praskačka – dopravní nehoda – 3. 6. 18:28
Na nájezdu na dálnici D11 v katastru části Sedlice byla ohlášena v pátek v podvečer dopravní nehoda motocyklu, po které byl řidič nalezen v silničním příkopu bez známek života. Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zabezpečili místo události pro potřeby policejního vyšetřování.  

Jeřice – dopravní nehoda – 4. 6. 01:16
U dopravní nehody osobního automobilu zasahovali profesionální hasiči z Hořic a HZSP ČEPRO Cerekvice nad Bystřicí. Vůz sjel do příkopu, tři členy posádky měli v péči zdravotničtí záchranáři. Hasiči zajistili vůz proti vzniku požáru a pomohli s transportem jednoho pacienta do vrtulníku LZS.

Zlatá Olešnice – dopravní nehoda – 4. 6. 05:22
Na silnici č. 16 ve Zlaté Olešnici bourala dvě osobní vozidla, jedno z nich skončilo převrácené na střeše v příkopu. O dva zraněné pasažéry se postarala zdravotnická záchranná služba. Místo nehody zajistili profesionální hasiči z Trutnova, odstranili následky události a postarali se o úklid vozovky.

Všestary – dopravní nehoda – 4. 6. 18:16
Na silnici č. 35 u Všestar, části Rozběřice, havaroval motocykl, jeho řidič skončil v péči ZZS. Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zabezpečili místo události i samotnou motorku.

Hořenice – dopravní nehoda – 4. 6. 20:20
Zraněním dvou lidí skončila dopravní nehoda tří osobních vozidel na nájezdu na dálnici D11 u Hořenice ve směru do Hradce Králové. K nehodě vyjeli profesionální hasiči ze stanice Jaroměř a Dvůr Králové nad Labem. Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla a postarali se o úklid vozovky.

Dobrá Voda u Hořic – železniční dopravní nehoda – 5. 6. 11:57
Na železničním přejezdu nedaleko Dobré Vody u Hořic zasahovali hasiči u střetu osobního vozidla s vlakem. Jeden člověk, který cestoval v osobním autě, byl předán do péče zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili nabouraný automobil proti vzniku požáru. Všech 34 cestujících z vlaku bylo v pořádku bez zranění. K nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Hořic a Jičína a JSDH Hořice, místo si pak převzali drážní hasiči.

Náchod – dopravní nehoda – 5. 6. 12:17
U části Dobrošov zasahovaly složky IZS u dopravní nehody motocyklu, který měl vyjet mimo komunikaci ze stráně do lesního porostu. Řidič na místě zemřel. Jednotky zajistily místo události pro potřeby policejního vyšetřování a odstranily následky nehody. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Náchoda a JSDH Nové Město nad Metují a Olešnice v Orlických horách.

Kumburský Újezd – dopravní nehoda – 5. 6. 21:34
U dopravní nehody, kdy osobní automobil narazil do domu, zasahovali profesionální a dobrovolní hasiči z Nové Paky. Jedna osoba skončila v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zabezpečili místo události, které si pak převzala Policie ČR.

Humburky – dopravní nehoda – 5. 6. 22:09
K ohlášené dopravní nehodě motocyklu vyjížděli do obce Humburky profesionální a dobrovolní hasiči z Nového Bydžova. Zraněný řidič motorky skončil za plotem v křoví. Aby mu byla poskytnuta rychlá první pomoc, museli hasiči část plotu uříznout motorovou pilou. Zraněná osoba byla v péči ZZS, ve vakuové matraci ji jednotky pomohly transportovat do vrtulníku LZS. Místo události si pak převzali policisté.

Těchlovice – dopravní nehoda – 6. 6. 05:43
Na silnici mezi Těchlovicemi a Stěžery zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Nechanice u nehody motorky a nákladního vozidla. Hasiči zabezpečili místo události, jednu zraněnou osobu měla v péči ZZS.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

DN Humburky

DN Humburky 

Detailní náhled

DN Jeřice

DN Jeřice 

Detailní náhled

DN Kumburský Újezd

DN Kumburský Újezd 

Detailní náhled

DN Praskačka, Sedlice

DN Praskačka, Sedlice 

Detailní náhled

DN Těchlovice

DN Těchlovice 

Detailní náhled

DN Zlatá Olešnice

DN Zlatá Olešnice 

Detailní náhled

ŽDN Dobrá Voda u Hořic (1)

ŽDN Dobrá Voda u Hořic (1) 

Detailní náhled

ŽDN Dobrá Voda u Hořic (2)

ŽDN Dobrá Voda u Hořic (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem