HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

VII. ročník Poháru ředitele HZS Plzeňského kraje v disciplínách TFA

V pátek 14. června se na náměstí Republiky v Plzni konal již VII. ročník Poháru ředitele HZS Plzeňského kraje v disciplínách TFA.

Jedná se o jednu z nejnáročnějších disciplín, v níž hasiči soutěží. Obrovské fyzické nasazení, psychické vypětí a tropický den byly určujícími prvky pátečního klání.

Soutěž sestává ze čtyř úseků.

V prvním hasiči roztahují hadice na vzdálenost 60m a následně 40m hadic musí smotat a vložit do připraveného boxu.

Ve druhém provádí 80 úderů těžkou bourací palicí v „hammerboxu“, probíhají nízkým tunelem s 20kg závažím, na vzdálenost 60m transportují 80kg vážící figurínu a disciplínu zakončují překonáním 3m vysoké překážky.

Ve třetím úseku mají za úkol dvakrát po sobě vzít dva spojené díly nastavovacího žebříku, odnést je a následně opřít o konstrukci lešení, na nějž následně vystoupají a vytáhnou na laně zavěšené závaží (v tomto případě 2 svázané hadice „B“). Následně sestoupí z konstrukce, která je mimochodem vysoká jako rodinný dům, a připojí proudnici na „monitor“.

Snad nejtěžším je čtvrtý úsek, v němž hasiči obíhali katedrálu sv. Bartoloměje a následně stoupali na poslední podestu, těsně pod kostelními zvony do výšky cca 45 m, což je úroveň 10 n.p.

Plzeňský závod v TFA je jedním ze čtyř soutěží Českého poháru v TFA, které se konaly v Ostravě a Olomouci a v 13. září bude seriál TFA zakončen v Kroměříži.

Přes úmorné vedro probíhal páteční závod bez problémů a svižně, za což patří velké díky zejména realizačnímu týmu ÚO Plzeň a krajského ředitelství HZS Plzeňského kraje. Obdiv zasluhují i rozhodčí a technická četa, kteří museli na rozpálené ploše plzeňského náměstí vydržet po celou dobu soutěže.

Z výsledkové listiny je patrno, že ani tentokrát favority soutěže nikdo nepřekonal, a tak se na předních příčkách v soutěži jednotlivců umístili (v absolutním pořadí).

  1. Michal Brousil z HZS Jihočeského kraje
  2. Pavel Kouřík z HZS Plzeňského kraje
  3. David Kubiš z HZS Jihočeského kraje

V soutěži družstev se HZS Jihočeského kraje umístil na třetím místě, na druhém pak HZS Pardubického kraje a na prvním HZS Olomouckého kraje.

Soutěže v Plzni se zúčastnily i dvě ženy – Tereza Tmejová z SDH Chotěnov a Nikol Endlicherová z SDH Kostelany, které předvedly velkou fyzickou i technickou připravenost a soutěž v TFA Plzni úspěšně dokončily.  

Celá soutěž by ovšem nešla zrealizovat bez našich partnerů a sponzorů:

Biskupství plzeňské – umožnilo využití věže katedrály sv. Bartoloměje

Fire TV, Požáry.cz – mediální partneři

DEVA F-M – generální partner Českého poháru v TFA

Partneři soutěže v Plzni:

Autocentrum TA, Bohemia Sekt, Dräger, GoodPRO - Vochoc, GridServices‎ - člen innogy, Ramirent,  Haka, Hasičská vzájemná pojišťovna, Jan Benda - Požární služby, Pivovar Plzeňský Prazdroj, Pletiva Dobrý a Urbánek, Požární bezpečnost staveb, PRESENT print & promotion, Renoplast Chotíkov, Zdravotní pojišťovna MV ČR

kpt. Mgr. Petr Poncar
tiskový mluvčí
HZS Plzeňského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem