HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

VIDEO - Požár rodinného domku v Mikulovicích na Jesenicku

Šest hasičských jednotek, sedm cisternových vozidel a desítky hasičů aktuálně zasahují u likvidace rozsáhlého požáru rodinného domku obci Mikulovice na Jesenicku. Deset minut po šesté hodině ranní ve čtvrtek 7.11.2013 přijala tísňová linka hasičů informaci o hořící střeše objektu s pravděpodobnou přítomností osob uvězněných v plamenech. 

Profesionální jednotku stanice Jeseník postupně posilují dobrovolní hasiči Písečná, Zlaté Hory, Česká Ves, Jeseník a místní Mikulovice. Situace na místě je velmi složitá, hasiči svůj zásah musí provádět s bezpečným odstupem došlo k několika explozím a to zřejmě propan-butanových láhví. V době vzniku se objektu nacházely dvě osoby, jedna byla před několika minutami odvezena k dalším ošetření do nedaleké nemocnice. Druhá osoba je již v bezpečí u sousedů. Cisternová vozidla jsou průběžně doplňována z nedalekého hydrantu.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu zhruba po dvou hodinách, následně pokračovali v dohašování většího množství dřeva skladovaného v přilehlé hospodářské budově. Na místě aktuálně pracuje náš vyšetřovatel, výše škody i příčina vzniku požáru je aktuálně v šetření.

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje
email: zdenek.hosak@hzsol.cz
tel : +420 950 770 039 ( linka tiskový mluvčí )
tel : +420 950 770 246 ( kancelář )
mobil: +420 721 810 541
web : www.hzsol.cz

 

 

Odkazy do noveho okna

mikulovice II

mikulovice II 

Detailní náhled

mikulovice

mikulovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem