Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Více jak čtyři stovky dětí obdivovaly hasičské řemeslo

4. června 2012 (Ivana Svitáková) - Školní a výcvikové zařízení Hasičského záchranného sboru České republiky v Brně připravilo pro děti v den jejich svátku, tedy v pátek 1. června 2012 bohaté dopoledne, kde si všechny děti mohly doslova sáhnout na hasičské řemeslo.  

Fotogalerie
 
Více jak čtyři stovky dětí si v areálu hasičů vyzkoušely být „řidiči“ hasičské cisterny nebo stříkaly z proudnice. Děti z brněnských mateřských a základních škol i jejich doprovod se na vlastní oči přesvědčily, jaké nebezpečí hrozí, nalijeme – li do rozpáleného oleje vodu, ale také, jak správně oheň od rozpáleného oleje uhasit. Návštěvníci dopoledne pozorovali hasiče při simulovaném zásahu při úniku nebezpečné látky, včetně následné dekontaminace.
 
Děti sledovaly práci hasičů – lezců, slanění z výškové budovy nebo evakuaci pomocí evakuačního rukávu. Malí i velcí si mohli vyzkoušet svoji přesnost při „hašení“ domečku.
 
„Zájem o návštěvu výcvikového střediska hasičů je celoročně velmi vysoký. Nás velmi těší, že se děti o hasičské řemeslo zajímají. Takové dopoledne pro děti organizujeme v den jejich svátku již několik let,“ dodal mjr. Mgr. Michal Kříž, vedoucí kolektivu, který program připravil.
 
K ukázkám hasičů se také připojili policisté, kteří návštěvníkům předvedli svoji výstroj a výzbroj, děti si odnesly i své vlastní otisky prstů. Zaujala také prohlídka vybavení sanitky zdravotnické záchranné služby, stejně jako „povození se“ na zdravotnických nosítkách.
 
„Hasičské dopoledne věnované dětem se vydařilo. O tom svědčí nejenom, to, že některé děti by se rády staly hasiči hned, ale také množství zvídavých otázek, týkajících se zásahů hasičů, jejich vybavení i techniky,“ řekl plk. Ing. Radovan Kočí, zástupce ředitele školního a výcvikového zařízení.
 
 
 Foto: Ivana Svitáková
 
Kontakt pro média:
kpt. Ing. Ivana Svitáková
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství
Hasičského záchranného sboru ČR
Tel.: +420 950 819 867
Mobil: +420 724 193 394
E-mail: ivana.svitakova@grh.izscr.cz
Odkazy do noveho okna

Děti v hasičské škole

Děti v hasičské škole 

Detailní náhled

Malý a velký hasič

Malý a velký hasič 

Detailní náhled

Prohlídka sanitky

Prohlídka sanitky 

Detailní náhled

Snímání otisků prstů (dlaní)

Snímání otisků prstů (dlaní) 

Detailní náhled

Tak se tedy hasí

Tak se tedy hasí 

Detailní náhled

Ukázka dekontaminace

Ukázka dekontaminace 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem