HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Víc než dva měsíce pracovali naši příslušníci na covidovém oddělení Nemocnice Teplice

Sedmnáctého května 2021 skončilo dvou a půl měsíční nasazení osmi hasičů - zdravotníků HZS Ústeckého kraje na covidové jednotce v Nemocnici Teplice. 

Hasiči na covidové jednotce.jpgHasiči na covidové jednotce.jpgOsm hasičů se tam střídalo den co den, noc co noc v náročných dvanáctihodinových směnách, aby pomohli zdravotníkům zvládnout nápor pandemie. Děkujeme jim za jejich profesionalitu a obětavost. Ptáme se jednoho z nich, Jiřího Masopusta. 

- V čem vaše práce na tomto oddělení spočívala? 

Jednalo se o více jak dvouměsíční nasazení na covidových JIP a ARO v Krajské zdravotní - Nemocnice Teplice. Na těchto jednotkách jsme zastávali práci, kterou běžně dělají zdravotní sestry na odděleních s intenzivní péčí. 

- Jak náročné to bylo? 

Všichni příslušníci HZS Ústeckého kraje, kteří byli nasazeni v Teplické nemocnici mají zdravotnické vzdělání v oborech zdravotnický záchranář nebo všeobecná sestra. Každý z nás dělá běžně v různých zdravotnických zařízeních. Někdo jezdí jako zdravotnický záchranář na ZZS, někdo dělá na ARO, někdo na JIP. Přesto byla práce pro všechny náročná hlavně ze začátku, kdy se rozjíždělo nové oddělení COVID JIP. Bylo nutné se rychle zorientovat a začít naplno fungovat v novém prostření s novými lidmi. Také péče o covidového pacienta je náročnější a má svá specifika. 

- Co bylo nejtěžší? 

Práce byla pro všechny hlavně psychicky náročná. I když jsme dávali do své práce maximum, tak ve spoustě případů to nestačilo. Smutných zážitků bylo dost, ale v této profesi a v této době to tak zkrátka je. 


Celé naše působení na COVID JIP bylo i o skvělé partě, která dokázala ve ztížených podmínkách zajistit chod tohoto oddělení. Jsem rád, že HZS Ústeckého kraje mohl přispět ke zvládnutí nelehké situace, která zde byla v březnu a dubnu 2021.
 

Odkazy do noveho okna

Hasiči na covidové jednotce

Hasiči na covidové jednotce 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem