HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Viadukt ve Všestarech zablokovala souprava převážející bagr

V pondělí 1. června krátce po 19. hodině byla na linku tísňového volání středočeských hasičů oznámena neobvyklá nehoda, při které nákladní vozidlo s vlekem uvízlo pod železničním mostem v katastru obce Všestary v okrese Praha-východ. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice Říčany s velitelským vozidlem, cisternovou automobilovou stříkačkou a vyprošťovacím automobilem.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že pod mostem stojí nákladní souprava s naloženým bagrem, který se při průjezdu zasekl horním ramenem o železniční most. Viadukt byl zcela zablokován a z bagru unikal hydraulický olej.

Hasiči provedli sanaci vozovky sorbentem a zkontrolovali most, zda nedošlo ke statickému narušení jeho konstrukce. Zároveň si velitel zásahu na místo vyžádal jednotku HZS podniku Správa železnic z Prahy, protože šlo o most, na kterém vede železniční trať.

Po zadokumentování nehody dopravní policií byla souprava vytažena za pomoci vyprošťovacího automobilu drážních hasičů. Po dobu zásahu zálohovala říčanskou stanici pro případ vzniku další mimořádné události jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Mnichovice.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem