HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Velké štěstí měla posádka vozu, který havaroval u obce Janová.

(19. 11. 2019) V 19:15 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o dopravní nehodě jednoho osobního vozu u obce Janová na Vsetínsku. K události byla okamžitě vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín se dvěma zásahovými vozy. 

Na místo se hasiči dostavili do pěti minut. Jak bylo prvotním průzkumem zjištěno, došlo zde k havárii jednoho osobního vozu značky Škoda, který se při nehodě několikrát převrátil přes střechu a skončil na boku mimo komunikaci. Řidič vozu i spolujezdec utrpěli zranění, ale v době příjezdu hasičů se již nacházeli mimo vrak v péči zdravotnické záchranné služby a nebylo tak nutné jejich vyproštění. Po prvotním ošetření byli oba odvezeni do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti nebezpečí vzniku požáru a zkontrolovali únik provozních kapalin, který se nepotvrdil. Na žádost policie jednotka po dobu vyšetřování nehody nasvětlila místo události a jedna z posádek se s cisternou vrátila zpět na základnu. K události se dostavili také rodinní příslušníci jednoho ze zraněných, kterým hasiči poskytli posttraumatickou péči.

Po ukončení dokumentace místa policií byl vůz vytažen a naložen na odtahovou službu a krátce před desátou hodinou večerní se hasiči vrátili zpět na stanici.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

DN Janova (1)

DN Janova (1) 

Detailní náhled

DN Janova (2)

DN Janova (2) 

Detailní náhled

DN Janova (3)

DN Janova (3) 

Detailní náhled

DN Janova (4)

DN Janova (4) 

Detailní náhled

DN Janova (5)

DN Janova (5) 

Detailní náhled

DN Janova (6)

DN Janova (6) 

Detailní náhled

DN Janova (7)

DN Janova (7) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem