HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Velitele zásahu ve Vrběticích ocenil prezident republiky. Aktualizace

Dnešní předání Zlatých záchranářských křížů na Pražském hradě. 

 
V rámci dnešního slavnostního ceremoniálu udělení Zlatých záchranářských křížů převzal z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana čestné uznání i npor. Mgr. Jiří Ovesný, velitel stanice HZS Zlínského kraje Valašské Klobouky. 
 
Významné ocenění získal za velení zásahu ze dne 16. října 2014, kdy došlo k požáru a výbuchu v areálu muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Po příjezdu na místo události, vyhodnocení situace a vyhlášení III. a následně i zvláštního stupně požárního poplach rozhodl o přerušení zásahu a stažení nasazených hasičů od zasaženého objektu. Ten následně explodoval. Tímto svým včasným rozhodnutím zachránil životy všech zasahujících hasičů. 
 
Celkem dnes prezident republiky předal pět Zlatých záchranářských křížů, tři čestná uznání a tři speciální ceny. Ocenil tak největší hrdinské činy příslušníků složek integrovaného záchranného systému a občanů za uplynulý rok. 
 

Tiskovou zprávu MV-GŘ HZS ČR s dalšími informacemi ze slavnostního ceremoniálu najdete na : http://www.hzscr.cz/clanek/zlate-zachranarske-krize-predal-prezident-republiky.aspx

http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/1479324

Autor: por.Bc. Libor Netopil – tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Foto: GŘ HZS ČR

vytisknout  e-mailem