HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve Vstiši shořela chata

Vinou přehoření vodovodního potrubí je část obce bez vody. 

Ve středu 26. února 2014 operační středisko dostalo informaci o požáru chaty ve Vstiši u Kastelského rybníka ve čtvrt na čtyři ráno a okamžitě na místo vyslalo příslušné jednotky.
 
Jednalo se o jednopodlažní montovanou chatu o rozměru cca 15x20 metrů nad zděnou garáží a kotelnou. Ještě před příjezdem jednotek celou budovu pohltily plameny.
 
Majitel si stihl z garáže vyvézt traktůrek a vynosit další stroje. Hasiči pak vynosili 4 kusy PB láhví a několik kanystrů. Jednu z láhví museli hasiči dlouho ochlazovat, ostatní nádoby byly prázdné.
 
Hasiči nasadili veškeré síly a prostředky nejen na likvidaci požáru, ale i ochranu okolí. Postupně rozebírali konstrukce a dohašovali jednotlivá ohniska.
 
Při požáru došlo k přehoření vodovodního potrubí. Přívod vody nešel uzavřít, hlavní uzávěr zasypala suť. Na místo se dostavil správce vodovodní sítě, který musel odpojit od vody část obce.
 
Požár napáchal škody předběžně za 1 milion korun.
 
Na místo nočního požáru se hasiči z Přeštic vrátili dohasit skrytá ohniska ještě v dopoledních hodinách. Hasiči se řídili pokyny vyšetřovacích skupin PČR. Po dobu vyšetřování monitorovali požářiště termokamerou a pomáhali s rozebíráním zřícených konstrukcí pro zajištění stop vzniku požáru. Nebylo prozatím možné vyloučit žádnou z možných příčin. 
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Přeštice
JSDH Dobřany
JSDH Vstiš

vytisknout  e-mailem