Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ve dvou utkáních vzdala Sparta hold všem záchranářům

27. 1. 2016 (Nicole Zaoralová) - Sparta uspořádala již sedmý díl projektu „Sparta vzdává hold“, jako podporu a poděkování členům složek integrovaného záchranného systému. Tuto charitativní akci pořádá mimo jiné ve prospěch Nadace policistů a hasičů.  

V pátek 22. ledna se proti sobě postavily týmy HC SPARTA PRAHA a PIRÁTI CHOMUTOV a v úterý 26. ledna změřily na ledě své síly HC SPARTA PRAHA aHC OLOMOUC.

Při pátečním utkání Sparta dokázala, že hrát pro dobrou věc se vyplatí. Do chomutovské branky nastřílela celkem 7 gólů a sama inkasovala pouze jeden. Tomuto sparťanskému triumfu přihlíželo celkem 14 243 diváků.

Při úterním zápase proti Olomouci se jí už tolik nedařilo. Po první třetině prohrávala 0:1, v té druhé stav utkání sice srovnala, ale konečný výsledek padl až při samostatných nájezdech, za podpory 12 355 diváků. Celkově dopadlo utkání Sparta – Olomouc 2:1.

O co méně gólů padlo v druhém utkání, o to víc peněz bylo poukázáno na účet Nadace policistů a hasičů. Generální ředitel Hasičského záchranného sboru České republiky brig. gen. Drahoslav Ryba a policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý si společně převzali celkem dva šeky v celkové hodnotě 190 000 Kč. Peníze budou využity na podporu rodin, pozůstalých po policistech a hasičích, kteří zahynuli při výkonu své služby a na péči o bývalé policisty a hasiče těžce tělesně postižené následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby (Fotogalerie).

Na oba zápasy HC Sparta Praha distribuovala jednotlivým složkám IZS lístky zdarma, aby se jejich členové mohli zúčastnit extraligových klání.

Na začátku pátečního utkání vzdali extraligoví hráči, hold pěti záchranářům, kteří v loňském roce nasadili vlastní život pro záchranu druhých. Za Hasičský záchranný sbor byl oceněn pprap. Antonín Kasík z HZS hl. m. Prahy. Ocenění si odnesl za mimořádné nasazení během požáru bytu v Praze 8 loni v září. Z hořícího bytu vyvedl jeho majitelku tak, že jí nasadil dýchací masku a přikryl ji vlastním zásahovým kabátem, aby zamezil jejímu dalšímu poranění. Podpraporčík Kasík bez ohledu na svá budoucí možná zranění poskytl ohrožené ženě část osobní výstroje a včasným zásahem přispěl k záchraně jejího života. Sám přitom utrpěl četná popálení.

Více o Nadaci policistů a hasičů na www.nadacepah.cz

 

kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

vytisknout  e-mailem