HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážně zraněný řidič po střetu osobního auta s vlakem u Vrapic

V úterý 12. prosince dvě minuty po páté hodině ranní přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o dopravní nehodě na železničním přejezdu nedaleko zastávky Vrapice v severovýchodní části Kladna. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální hasiče z centrální kladenské stanice s cisternovou automobilovou stříkačkou, rychlým zásahovým automobilem a velitelským vozidlem. Zároveň byla povolána jednotka Hasičské záchranné služby SŽDC z Kralup nad Vltavou.

Kladenská jednotka byla na místě nehody osm minut po ohlášení události a ihned začala s vyprošťováním těžce zraněného řidiče, který po střetu s vlakem zůstal zaklíněn ve vozidle a byl v bezvědomí. Hasiči muže vyprostili hydraulickou soupravou a pomocí páteřní desky vyndali mimo vozidlo, kde mu před příjezdem zdravotnické záchranné služby poskytli první předlékařskou pomoc.

Následně byl zraněný řidič zafixován do vakuových nosítek a sanitkou převezen na nedaleké pole, kde mezitím přistál vrtulník Letecké záchranné služby Policie ČR. Ten pacienta transportoval do Ústřední vojenské nemocnice v Praze.

Ve vlaku na trati z Kralup nad Vltavou do Kladna cestovalo osm pasažérů, kteří ze střetu vyvázli bez jakéhokoliv zranění. Po dobu záchranných prací mohli zůstat v teple ve vlaku, kde čekali na náhradní autobus vypravený Českými drahami.

Po odletu vrtulníku předal velitel zásahu událost drážním hasičům a kladenská jednotka se vrátila na stanici. Příčinami nehody se dále bude zabývat policie společně s Drážní inspekcí.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem