HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná nehoda dvou nákladních automobilů na D5

Ve středu 11. května 2016 krátce před 9. hodinou byla na tísňovou linku HZS Středočeského kraje oznámena vážná dopravní nehoda dvou nákladních automobilů na dálnici D5 před 16. kilometrem ve směru do Prahy. V jednom z vozidel byl hlášen zaklíněný zraněný řidič.  

Operační středisko na místo vyslalo jednotku profesionálních hasičů ze stanice Beroun se čtyřmi vozidly. Po komplikovaném příjezdu na místo (kvůli koloně pomalu jedoucích vozidel) hasiči zahájili záchranné práce. Dále bylo průzkumem zjištěno, že první vozidlo převáží kaolín a do jeho zadní části narazil druhý nákladní automobil převážející pneumatiky, ve kterém zůstal zaklíněný řidič.

Hasiči pro jeho vyproštění použili hydraulické vyprošťovací zařízení a záchrannou „plošinu“, která jim umožnila dostat se na úroveň řidiče a vést tak vyprošťování co nejefektivněji. Souběžně bylo prováděno protipožární opatření a ve spolupráci se zaměstnanci SSÚD zamezení úniku provozních náplní. Po vyproštění byl řidič se středně těžkým zraněním dolních končetin předán posádce zdravotnické záchranné služby k transportu do nemocnice.

Dálnice byla v důsledku této nehody v úseku mezi exity na 18. a 14. kilometru na nezbytně dlouhou dobu uzavřena. Na závěr 1,5 hodiny trvajícího zásahu bylo provedeno oddělení do sebe zaklesnutých vozidel a předání místa zásahu dálniční policii.

Zálohu stanice Beroun (pro případ nutnosti řešení další mimořádné události v hasebním obvodu této stanice) zajistila stanice Hořovice a dobrovolná jednotka Králův Dvůr.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

vytisknout  e-mailem