HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná dopravní nehoda na Pražském okruhu u Jesenice

V úterý 20. října hodinu po poledni došlo ke střetu osobního a nákladního automobilu na dálnici D0 na kilometru 0,5 ve směru od brněnské dálnice k plzeňské v katastru obce Jesenice v okrese Praha-západ. 

Vzhledem k tomu, že se událost stala na rozhraní dvou krajů a podle volajícího osobní auto narazilo v plné rychlosti do stojícího kamionu, byli kromě středočeských profesionálních hasičů ze stanic Jílové a Říčany k nehodě vysláni také hasiči HZS hl. m. Prahy ze stanic HS-4 Chodov a HS-11 Modřany.

Po příjezdu na místo velitel čety potvrdil, že jde o kolizi kamionu, do kterého najel osobní automobil. Uvnitř jeho kabiny zůstala zaklíněna osoba. Po několika minutách se jednotkám podařilo pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení zraněného řidiče dostat ven. Při vyprošťování hasiči spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou, která po celou dobu zajišťovala zdravotní stav zraněného. Pak ještě pomohli s přenesením pacienta do vrtulníku, který přistál na dálnici kousek od nehody.

Kvůli přistání vrtulníku i většímu úniku oleje a pohonných hmot byl Pražský okruh ve směru k letišti kompletně uzavřen. Po odletu vrtulníku do nemocnice hasiči zasypali uniklé provozní kapaliny. Kolem čtrnácté hodiny pak policie částečně obnovila provoz alespoň odstavným pruhem.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - dopravní nehoda osobního a nákladního automobilu

001 - dopravní nehoda osobního a nákladn... 

Detailní náhled

002 - vyprošťování zraněné osoby z havarovaného osobního automobilu

002 - vyprošťování zraněné osoby z havar... 

Detailní náhled

003 - vyprošťování zraněné osoby z havarovaného osobního automobilu

003 - vyprošťování zraněné osoby z havar... 

Detailní náhled

004 - havarovaný osobní automobil

004 - havarovaný osobní automobil 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem