HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vážná dopravní nehoda na novém obchvatu Slaného

V pátek 5. června krátce po 18. hodině přijali středočeští hasiči hlášení o vážné dopravní nehodě na silnici I/16 u odbočky do Slaného v okrese Kladno. 

Operační důstojník k události vyslal profesionální jednotky ze stanic ve Slaném a Kladně spolu s dobrovolnou jednotkou obce Zlonice, která je předurčena na zásahy u dopravních nehod.

Provedeným průzkumem bylo na místě zjištěno, že došlo ke střetu tří vozidel, ve kterých zůstaly dvě zaklíněné osoby. K jejich záchraně použili hasiči hydraulické vyprošťovací zařízení a následně je předali přivolané zdravotnické záchranné službě. Posádky zdravotníků odvezly z místa nehody sanitkami celkem čtyři zraněné osoby, nejvážněji zraněná pacientka byla transportována letecky do vinohradské nemocnice v Praze.

Hasiči provedli na vozidlech protipožární opatření a zasypali uniklé provozní kapaliny. Kvůli rozsáhlejšímu úklidu vozovky přizval velitel zásahu ke spolupráci Správu a údržbu silnic, která disponuje větším množstvím sorbentů a metacími vozy pro efektivnější uklizení silnice od rozbitých a rozsypaných částí havarovaných vozidel. Po předání místa zásahu dopravní policii se jednotky vrátily zpět na své základny.

Obchvat Slaného byl v místě nehody, které obyvatelé Slaného znají pod pojmem „u Pataki autobazaru“, déle než hodinu zcela uzavřený.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem