HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sobotu v Havlíčkově Brodě měřili svoje síly hasiči, sešlo se jich hned několik stovek

Velkému zájmu se v sobotu v Havlíčkově Brodě těšil již XIX. ročník havlíčkobrodského setkání „DEN HASIČŮ“ , který se konal na sportovišti na ulici Humpolecká. Do sportovního klání se zapojilo rekordních 42 soutěžních družstev. Zatímco družstva veteránů, žen a dětí poměřila svoje síly v klasickém požárním útoku, tak na družstva výjezdových jednotek byl připravena královská disciplína požárního sportu okořeněná o velmi netypické prvky. Mimo požárního útoku museli hasiči bravurně zvládnout také v kvizu otázky týkající se například strojní nebo technické služby, v praktické části se potom soutěžící museli vypořádat s poskytnutím předlékařské první pomoci zraněné osobě.  

„V průběhu soutěže tak došlo vlastně k prověření znalostí a odborností výjezdových jednotek, kterých se do soutěžního klání zapojilo devatenáct a musím říci, že jsem opravdu velmi spokojen. Soutěžní družstva prokázala nejenom fyzickou připravenost, ale také připravenost po odborné stránce“, dodal plk. Mgr. Luboš Vacek, ředitel územního odboru Havlíčkův Brod, pod jehož záštitou se celá soutěž každoročně koná.
 
Nejlepší výkon předvedla výjezdová jednotka SDH Přibyslav, a to dokonce již potřetí za sebou. S časem 05:42 min za sebou přibyslavští nechali výjezdovou jednotku z Golčova Jeníkova a z České Bělé.
 
Jde vidět, že přibyslavští dobrovolní hasiči jsou maximálně připraveni. Srdečně jim k jejich výkonu gratuluji“, dodal Vacek.
 
V kategorii veteránů byli nejlepší hasiči z České Bělé, stejně tak ženskou část soutěže s přehledem a velkým náskokem ovládly hasičky z této obce.
 
V kategorii mladších dětí vyhrálo družstvo z Libice nad Doubravou a stejně tomu bylo i v kategorii starších dětí, i tam tým z této obce ukázal svoji jasnou převahu.
 
K výkonům sportovcům také poblahopřála poslankyně Parlamentu České republiky Ing. Jana Fišerová, CSc., náměstek generálního ředitele HZS České republiky plk. Ing. František Zadina, starosta města Havlíčkův Brod Mgr. Jan Tecl, starostka Chotěboře Eliška Pavlíková, krajský ředitel HZS Kraje Vysočina plk. Ing. Petr Beneš a celá řada významných hostů.
 
Na sportovišti se jen nesoutěžilo, připraven byl i bohatý doprovodný program, o který se ukázkami postarali městští strážníci, celníci, ale také silovým představením Radek Pátek.  Výborné občerstvení  zajistili členové SDH Chotěboř.
 
„Každý z ročníků má nějaký motiv, podtitulem toho letošního byl bezpečný návrat z komunikací zaměřený na cyklisty. V rámci praktické ukázky jsme soutěžícím, ale i návštěvníkům celé akce předvedli ten nejhorší možný scénář, jak může střet osobního vozidla a cyklisty dopadnout. Pro dokreslení fatálnosti celé situace jsme ukázku dovedli až do samotného tragického  konce, do úmrtí cyklisty. Jeho tělo posléze hasiči naložili  do rakve a odnesli do pohřebního vozu. Pevně věřím, že nejenom v cyklistech, ale i v řidičích zanechala tato ukázka hluboké stopy a že se budou na silnicích chovat mnohem opatrněji a bezpečněji“, uzavřel Vacek.
 
  foto 011.jpg
 
foto 016.jpg
 
foto 039.jpg
 
 
 
foto 090.jpg
 
foto 096.jpg
 
 
 
foto 109.jpg
 
 
foto 146.jpg
 
 
 foto 158.jpg
 
 
 
foto 204.jpg

foto 216.jpg

foto 223.jpg

foto 253.jpg

foto 279.jpg

foto 293.jpg

foto 295.jpg

foto 349.jpg

foto 368.jpg

foto 422.jpg

foto 430.jpg

foto 438.jpg

foto 456.jpg

foto 489.jpg

foto 497.jpg

vytisknout  e-mailem