HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V sobotu se na hranicích koná velké cvičení IZS. Připravte se na dopravní omezení

V sobotu 24. srpna se na česko - německých hranicích poblíž hraničního přechodu Hřensko/Schmilka uskuteční cvičení integrovaných složek záchranného systému s názvem Schöna 2019. 

Schoena 2019Schoena 2019Cvičení bude probíhat od odpoledních až do nočních hodin. Lidé by tedy měli počítat na české straně s omezením na železnici, cyklotrasách i turistických stezkách. Do cvičení se zapojí složky IZS obou států.
Od 16.30 hodin bude v obou směrech uzavřena železniční trasa v údolí Labe směrem na Německo mezi Bad Schandau a zastávkou Schöna. Příměstské vlaky budou na německé straně končit na nádraží v Bad Schandau. Uzávěra železniční trasy potrvá do přibližně 24 hodin. Labská stezka pro cyklisty i chodce bude na levém břehu řeky uzavřena od odpoledních hodin do noci mezi zastávkou Schöna a mostem přes Krippenbach. Pro cyklisty jsou připraveny objízdné trasy, je ovšem nutné počítat s jejich větší náročností, protože vedou ven z údolí Labe.
Na hranicích bude v této oblasti i zákaz vstupu na turistické stezky, vedoucí ze směru Reinhardtsdorf a Schöna zpět k Labské stezce, především se bude jednat o stezku Hirschgrundweg. Upozornění na možná omezení platí i pro řidiče, protože se v tomto místě bude pohybovat velké množství vozidel IZS a může tedy docházet k dalším uzavírkám.

Odkazy do noveho okna

Schoena 2019

Schoena 2019 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem