HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Sadské shořel kamión plný pneumatik

Požár kamionu s nákladem pneumatik v Sadské u Nymburka byl na tísňovou linku 112 nahlášen v pátek 2. 11. 2012 krátce po čtvrté hodině ranní.  

Operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje na místo vyslalo jednotky hasičů ze stanice HZS Nymburk, Poděbrady a Český Brod, dále dobrovolné hasiče z JSDH Sadská.

Po příjezdu na místo bylo provedeným průzkumem zjištěno, že se jedná o vozidlo DAF s přívěsem a požárem je již zasažena celá kabina a požár se dále šíří. Dále bylo zjištěno, že dveře od kabiny jsou otevřené a uvnitř se nikdo nenachází. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu v 5:00 hodin pomocí tří C proudů a dvou vysokotlakých proudů.

 Hasiči následně vyskladnili zbylé části pneumatik z vozidla a dohasili je. Přívěs i s nákladem pneumatik se podařilo zachránit. Při zásahu nebyl nikdo zraněn. V 6.15 hodin byl požár kompletně zlikvidován.  Způsobená škoda je vyčíslena na 3,75 milionu korun, hasiči uchránili hodnoty za 2,5 milionu korun. Příčina vzniku ohně zůstává v šetření. Možností je totiž víc – technická závada, nedbalostní jednání i úmyslné zapálení.
 

Foto: por. Bc. Jaromír Brzák

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

 

vytisknout  e-mailem