HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Rokytnici v Orlických horách hořely fotbalové šatny

Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun, nikdo nebyl zraněn. 

Rokytnice v Orlických horách – požár – 12. 2. 11:39

Krajské operační a informační středisko přijalo hlášení o požáru nízkopodlažní budovy u místního hřiště. V objektu se nachází fotbalové šatny a přilehlé prostory. Podle prvních informací se měl požár rozšířit na střechu budovy. Zalarmovány byly celkem čtyři jednotky požární ochrany. Průzkumem hasiči zjistili, že se požár dostal do mezistropí a během chvíle zastavili jeho další šíření. Plameny se podařilo uhasit pomocí vysokotlakého proudu vody. Následně musely jednotky rozebrat jednu stranu objektu tak, aby odhalily a dohasily skrytá ohniska. Likvidace byla ohlášena ve 13 hodin a dále byla majiteli nařízena osmihodinová dohlídka nad požářištěm.

Na místo události se dostavil také vyšetřovatel hasičů. Příčinou vzniku požáru byl s největší pravděpodobností špatný stav spalinové cesty. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Podařilo se uchránit hodnoty ve výši asi půl milionu korun. Nikdo nebyl při požáru zraněn.

Na místě události zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a jednotky SDH Rokytnice v Orlických horách a Pěčín. Zároveň byla vyžádána součinnost profesionální jednotky ze stanice Žamberk (HZS Pardubického kraje).

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Rokytnice v O.h (1)

P Rokytnice v O.h (1) 

Detailní náhled

P Rokytnice v O.h (2)

P Rokytnice v O.h (2) 

Detailní náhled

P Rokytnice v O.h (3)

P Rokytnice v O.h (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem