HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V restauraci v Hlinsku došlo k výbuchu plynu

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

Do Hlinska vyjížděly ve středu 11. října v 20.35 hodin čtyři jednotky hasičů. V restauračním zařízení, které nebylo v provozu, došlo k výbuchu plynu. Událost se naštěstí obešla bez zranění. Uvnitř objektu ve třetím patře byl pouze majitel, kterého odhodila tlaková vlna. Na místo byl povolán statik, ale i hasiči z Královéhradeckého kraje s kontejnerem na zabezpečení budov. Na místě došlo k požáru, propadnutí stropu, poškození nosných zdí a posunutí střechy. Požár jednotky zlikvidovaly a nebezpečné části byly strženy. V nočních hodinách byl poté zásah ukončen, protože by bylo nebezpečné dále pokračovat v odstraňování následků z důvodu narušení statiky budovy. Místo do ranních hodin střežili policisté.

Zásah i vyšetřování události pokračovalo ve čtvrtek dopoledne. Na místo opět vyjely jednotky hasičů i statik. Ten povolil vstup do objektu i přesto, že výbuch značně poškodil statiku objektu, zdi byly posunuty i o tři desítky centimetrů.

Jednotky byly během čtvrtečního dne nasazeny hlavně na odstranění spadlého podhledu stropu a asistovaly při odstraňování sutin z míst, která chtěl odkrýt statik. Vyšetřovatelé hasičů stále zjišťují příčiny vzniku této události. Na místě jsou odborníci z oboru elektro, znalci i revizní technici plynových spotřebičů i odborníci na šíření tlakové vlny.

Škoda není zatím přesně vyčíslena, ale bude se pohybovat mezi 5 – 10 miliony korun.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

plyn Hlinsko

plyn Hlinsko 

Detailní náhled

plyn Hlinsko1

plyn Hlinsko1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem