HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Převýšově shořela skladovací hala se senem

Na místě zasahovalo sedm jednotek požární ochrany. Během požáru nebyl nikdo zraněn. Předběžná škoda je vyčíslena na 2,7 milionu korun. 

Informaci o požáru skladovací haly se senem přijalo krajské operační a informační středisko v 16:57 (25. 12.). Na místo byli povoláni profesionální hasiči z centrální stanice v Hradci Králové a ze stanice Nový Bydžov. Dále byl vyhlášen poplach i dobrovolným jednotkám v Lovčicích, Chlumci nad Cidlinou, Převýšově, Novém Městě, ale i dobrovolným hasičům zeP Převýšov 3.jpg středočeských Žiželic. Pro událost byl vyhlášen druhý poplachový stupeň.

V areálu zemědělských budov došlo k požáru jedné skladovací haly o rozměrech přibližně 15x40 metrů. Požár objektu se dostal do své 4. fáze, tedy zachvátil celou halu. Po dohodě s majitelem objektu bylo rozhodnuto o tom, že se nechá hala se senem celá kontrolovaně dohořet. Další zásah jednotek by byl pro samotné hasiče velmi nebezpečný. Železobetonová konstrukce se postupně propadala a neumožňovala vstup do objektu. Jednotky tak provedly zabezpečení okolních objektů, aby zabránily rozšíření požáru i na ně.

Vyšetřovatel příčin požáru stanovil předběžnou škodu na 2,7 milionu korun. V hale shořely asi dva tisíce balíků slámy v hodnotě 700 tisíc korun, zbylé dva miliony korun jsou škody způsobené na samotném objektu haly. Příčina požáru bude předmětem dalšího vyšetřování. To bude pokračovat ohledáním místa události, až bude požářiště kompletně dohašené a vychladlé.

Na dohoření objektu dohlížejí dobrovolné jednotky požární ochrany.  

Martina Götzová, tisková mluví
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Převýšov 1

P Převýšov 1 

Detailní náhled

P Převýšov 2

P Převýšov 2 

Detailní náhled

P Převýšov 3

P Převýšov 3 

Detailní náhled

P Převýšov 4

P Převýšov 4 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem