HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V prestižní anketě Hasič roku 2017 mají pražští hasiči dva zástupce

Ve čtvrtek 19. dubna 2018 proběhl již devátý ročník slavnostního předávání cen nejlepším hasičům České republiky. V sedmi kategoriích si nejlepší profesionální hasiči, občanští zaměstnanci sboru i hasičští veteráni odvezli z TOP Hotelu Praha skleněné přilby jako ocenění jejich práce.   

V nejprestižnější kategorii Hasič roku 2017 se na třetím místě umístil nstržm. Pavel Fronc ze smíchovské stanice ze směny C, který ve svém volnu zachránil lidský život, když dne 12. 11. 2017 došlo na D6 ve směru na Karlovy Vary 1 km před sjezdem na Kladno u obce Unhošť k dopravní nehodě dodávky. Na místě bylo 6 zraněných z toho jedna žena těžce. Kolem jel ve svém volnu Pavel Fronc, který okamžitě zahájil první pomoc, ve které pokračoval až do příjezdu složek IZS. Zároveň se věnoval organizování místa události, přesunu účastníků nehody na bezpečné místo za svodidla a jejich vzájemné ošetření drobných poranění pomocí autolékarniček. On sám zůstal se zaklíněnou ženou ve voze do příjezdu Zdravotnické záchranné služby a jednotky HZS Středočeského kraje. Poté byla zraněná žena vyproštěna a transportována do vrtulníku.  

Snímek obrazovky 2018-04-19 v 8.11.19.png

V kategorii Zaměstnanec roku 2017 se Viktor Pačes umístil na druhém místě. Viktor Pačes nastoupil k HZS hl. m. Prahy 1. 1. 1991 jako příslušník oddělení provozu a správy majetku a zde působí doposud. Už dvacet sedm let vykonává velmi zodpovědně činnosti spojené s provozem všech objektů HZS hl. m. Prahy. Má široký přehled i znalosti  v oblasti energií a stavebních oprav. Neustále se podílí na vylepšování pracovního prostředí jak pro příslušníky tak ostatní zaměstnance. Stojí na počátku projektů, při rekonstrukcích či výstavbě nových stanic, zajišťuje komunikaci s  úřady i stavebními firmami. 

Viktor Pačes u agregátu.jpg

---
Anketa Hasič roku je vyhlašována ministrem vnitra od roku 2009 a klade si za cíl ocenit nejlepší profesionální hasiče, jejich velitele, náročné zásahy, pracovní kolektivy, nově vzniklé projekty a občanské zaměstnance za uplynulý kalendářní rok.

Do galerie osobností je každý rok možné uvést osobnost, která zvláště významným způsobem přispěla k rozvoji Hasičského záchranného sboru České republiky.

fullsizeoutput_1093.jpeg

vytisknout  e-mailem