HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Praze byli vyhlášeni vítězové soutěže Hasič roku, mezi oceněnými byli i dva hasiči z Hradce Králové

Hotel na pražském Chodově se ve středu 12. dubna 2017 stal místem slavnostního vyhlášení ankety Hasič roku. 

Již poosmé byly v šesti kategoriích oceněny záslužné činy nejen příslušníků, ale také občanských zaměstnanců Hasičského záchranného sboru (HZS) ČR. Ceny předal náměstek ministra vnitra Mgr. Jiří Zmatlík a generální ředitel HZS ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba. Součástí slavnostního odpoledne bylo také vyhlášení ankety Sportovec roku a předání ocenění nejlepším týmům i jednotlivcům HZS ČR.

V anketě Hasič roku se umístili také dva příslušníci HZS Královéhradeckého kraje.

V kategorii „Hasič roku 2016“ byl oceněn nprap. Bc. Milan Veselý, DiS., který v hodnocení odborné poroty obsadil třetí příčku. Nadpraporčík Milan Veselý slouží u sboru již 25 let, v současné době na pozici velitele družstva na centrální stanici v Hradci Králové. Své zkušenosti a dovednosti v poskytování první pomoci a záchranářství předává dále kolegům. Ve svém volnu působí též u Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. Nadpraporčík Veselý se účastnil řady náročných zásahů, včetně tragické dopravní nehody u obce Krouny, kde zahynulo 19 osob. Nezištnou dlouhodobou pomocí podporuje též svého kolegu, který utrpěl těžká zranění při výkonu služby a je odkázán na pomoc druhých.

Na stejném místě se umístil v kategorii „Velitel roku 2016“ ppor. Bc. Václav Klíma, který je velitelem čety na centrální stanici v Hradci Králové. Jako člen jednotky požární ochrany zasahoval u několika velkých požárů (např. požáru rafinerie v Litvínově) a velel několika povodňovým odřadům. Jako velitel družstva HZS Královéhradeckého kraje ve vyprošťování se účastní soutěží u nás i v zahraničí. Své zkušenosti v této oblasti využívá i při přípravě odborných kurzů.

Foto: MV – Generální ředitelství HZS ČR, Ministerstvo vnitra ČR

Odkazy do noveho okna

nprap. Milan Veselý

nprap. Milan Veselý 

Detailní náhled

nprap. Milan Veselý 1

nprap. Milan Veselý 1 

Detailní náhled

ppor. Václav Klíma

ppor. Václav Klíma 

Detailní náhled

ppor. Václav Klíma 1

ppor. Václav Klíma 1 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem