HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Praze byla hasičům ohlášena více než stovka pálení čarodějnic

Operační středisko HZS hl. m. Prahy eviduje přes sto ohlášených pálení čarodějnic na území Prahy. Přes webový formulář na stránce http://paleni.izscr.cz mohli občané i právnické subjekty ohlašovat plánované čarodějnické oslavy. 

Údaje se zaznamenají do mapy na operačním středisku a při případném nahlášeném požáru může operátor ověřit adresu, na které bylo pálení řádně ohlášeno (viz ukázka na fotografii). V údajích je i telefon na kontaktní osobu, u které je pak zpětně možné ověřit, zda opravdu nedošlo k požáru. 

mapa ohlášených pálení.JPGmapa ohlášených pálení.JPG
V případě, že operační důstojník vyhodnotí situaci jako nebezpečnou (nepodaří se kontaktovat příslušnou osobu nebo je na danou adresu větší počet hlášení), vyšle na místo jednotku hasičů. 

Během čarodějnických oslav jsou připraveny i dobrovolné jednotky. Většinou asistují při oslavách ve svých městských obvodech. 

V posledních letech se počet požárů o čarodějnické noci nezvyšuje. Většinou se jedná o menší požáry travního porostu nebo keřů v okolí pálení. Lidé v některých případech špatně oheň uhasí a vítr pak žhavé části ohniště rozfouká do okolí. 
 

Odkazy do noveho okna

1 mapa ohlášených pálení

1 mapa ohlášených pálení 

Detailní náhled

2 Operační středisko

2 Operační středisko 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem