HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Praze 9 hořel podkrovní byt, na místě zasahovaly jednotky v druhém stupni poplachu

Hasiči z holešovické, strašnické a centrální stanice, spolu s chemiky ze stanice Petřiny a dobrovolnou jednotkou ze Kbel, zasahovali v ulici Spojovací v Praze 9. Ve čtvrtek 19. května 2022 od 18:35 hodin tam hořelo podkroví obytného domu. 

fb9234e7-76eb-4371-8dcc-909832061d81.jpg

Po příjezdu první jednotky bylo zřejmé, že hoří byt v podkroví, nasazena byla výšková technika, jeden vodní proud byl veden vnitřní částí domu. Hasiči zasahovali v dýchací technice, část z nich evakuovala nájemníky domu, ve kterém došlo k požáru, ale i obyvatele dvou vedlejších vchodů. 

Plameny hasiči dostali pod kontrolu za několik minut, následovalo dohašování vybavení bytu a hledání skrytých ohnisek požáru v podkroví a na střeše budovy. Hořely odložené věci a vybavení celkově devastovaného bytu. Evakuováno bylo celkem 10 osob. Na místo byl přivolán i zástupce MČ Praha 9. 

Požár zasáhl plochu 80 metrů čtverečních. Příčina a rozsah škod jsou předmětem dalšího šetření. Hasičský vyšetřovatel prověřuje nedbalost, jako pravděpodobnou verzi příčiny vzniku požáru. 

FOTOGALERIE
 

vytisknout  e-mailem