HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V požárním útoku jsou letos nejlepší senioři z Plzně a denní příslušníci z Domažlic

161FOTOGALERIEV pátek 8. září 2017 pořádali hasiči ÚO Klatovy v Mochtíně 22. ročník soutěže seniorů a 5. ročník denních pracovníků v požárním útoku.

Letos se do soutěže přihlásilo 7 týmů hasičských seniorů - příslušníků starších 40 let. Soutěžili domácí hasiči z Klatov, Domažličtí a Plzeňští postavili tým A i B a z ostatních krajů se přihlásili senioři z Jičína a Třebíče. Do soutěže denních příslušníků se přihlásilo 6 týmů - domácí Klatovy, Domažlice, Plzeň a přespolní Jičín se dvěma družstvy. Krajské ředitelství na soutěž vyslalo nejkrásnější družstvo sestavené pouze z žen.

NEJMLADŠÍ

Nejmladším závodníkem mezi seniory, tzv. novoseniorem zelenáčem, byl vyhlášen Jirka Němec z Domažlic, který slavil čtyřicáté narozeniny tři měsíce a jeden den před soutěží. O něco starší novosenioři byli: Tomáš Kučera a Karel Roudný z Jičína, Tomáš Volf a Tomáš Böhm z Domažlic a Michal Škoda z Třebíče. Titul seniorů z řad denních příslušníků o 21 dní utekl Pavlu Musilovi, o dvacet dní Zdeňku Trnkovi a pouhé tři dny Pepíkovi Šafaříkovi.

Nejmladší závodník denních příslušníků byl Zdeněk Bárta, své 30. narozeniny oslavil dva dny před soutěží.

Družstvo seniorů s nejnižším věkovým průměrem 42,39 byl tým Domažlice A.

Družstvo denních příslušníků s nejnižším věkovým průměrem 34,08 byl tým Klatovy.

NEJSTARŠÍ

Nejstarší závodník-senior Ludvík Terš letos v listopadu oslaví 58. narozeniny.

Nejstarší denní příslušník a celkově nejstarší závodník byl Bořek Hák z Jičína B, v den soutěže mu bez osmi dní bylo 64. let.

Družstvo seniorů s nejvyšším věkovým průměrem 47,42 byl tým z Třebíče.

Družstvo denních příslušníků s nejvyšším věkovým průměrem 50,41 byl tým Jičín B. Kdyby pánům "nekazila" věkový průměr jejich členka Dagmar Kubů, věkový průměr by byl 52,75. Tento tým byl celkově nejstarší družstvo závodu.

VÍTĚZOVÉ

Soutěž seniorů v požárním útoku vyhráli Plzeňáci, pro zlato si doběhli za 26:66 vteřin. Domácí družstvo Klatovy se s časem 28:00 vteřin umístilo na stříbrné pozici. Třetí místo vybojovali senioři z Domažlic A, ti ukončili svůj soutěžní pokus za 28,94 vteřin. Čtvrtá pozice připadla Jičínu (29:11 s), páté místo obsadil Třebíč (29:44 s), šesté místo získal tým Plzeň-Přeštice (33:85 s) a sedmé místo zůstalo na tým Domažlice B (34:90 s).

V soutěži denních příslušníků zvítězili hasiči z Domažlic, zlatou medaili získali za 26:30 vteřin. Druhé místo si vybojovali Plzeňáci, kteří ukončili svůj soutěžní pokus za 26:89 vteřin. Poslední medailová pozice zůstala na Klatovy, požární útok dokončili v čase 32:53 vteřin. Družstva z Jičína skončila na 4. a 5. místě - A (34:63 s) a Jičín B (41:16 s)..

Bezkonkurenčně nejkrásnější tým byl z Krajského ředitelství, soutěžlily ženy a doplňoval je strojník Karel Slapnička. Čas 48:35 s. byl v jejich kategorii jednoznačně nejlepší.

VÝSLEDKY

výsledky

vytisknout  e-mailem