HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pondělí v Ostrově nad Oslavou shořela střecha rodinného domu, za požár mohla nedbalost

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů s pěti cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou likvidovaly v pondělí před polednem požár střechy rodinného domu v Ostrově nad Oslavou. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 150 tisíc korun.  

 
 
Požár byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen v 11.45 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Ostrova nad Oslavou, Radostína nad Oslavou a Křižanova.
 
Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Kromě hašení požáru střechy se jednotky zaměřily také na ochranu okolí, aby zabránily rozšíření požáru na sousední objekty, což se jim podařilo a uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 3 miliony korun.
 
Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Za požár mohla nedbalost a neopatrnost majitele. Na ohništi, které bylo nedostatečně vzdálené od domu spaloval odpad. Jiskra, která z ohniště ulétla zapálila střechu domu.
                                                            
 
Při pálení odpadu důsledně dbáme na to, aby ohniště bylo dostatečně vzdálené od budov. Zohlednit pochopitelně musíme i povětrnostní situaci a za silného větru raději oheň nerozděláváme vůbec. Ohniště by mělo být řádně ohraničené, například kamením a v zásobě musíme mít také dostatečné množství vody na uhašení. Oheň by neměl nikdy zůstat bez kontroly a po dokončení pálení je nutné ohniště řádně uhasit,“ upozorňuje žďárský vyšetřovatel příčin vzniku požárů por. Ing. Tomáš Poul.  
 
 

P1090190.JPG

vytisknout  e-mailem