HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pondělí 27.6. vyjížděli hasiči především k dopravním nehodám

K 10 dopravním nehodám, při nichž končila vozidla často mimo vozovku, vyjížděli v pondělí hasiči Královéhradeckého kraje.  

Územní odbor Hradec Králové
Profesionální hasiči z Jaroměře a dobrovolní hasiči z Černilova byli v 5:53 přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla do Libřic. Řidička s vozem vyjela mimo komunikaci do příkopu a převrátila jej na střechu. Zraněná řidička byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou a odvezena do nemocnice.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská vyjížděli v 6:29 k dopravní nehodě tří osobních vozidel a nákladního automobilu do Předměřic nad Labem. Nehoda se obešla bez zranění. Hasiči řídili v místě události až do příjezdu policie dopravu kyvadlově.

Profesionální hasiči z Hradce Králové ze stanice Pražská byli přivoláni k dopravní nehodě dvou osobních vozidel, která se stala v ulici Holická v Hradci Králové. Jednotka provedla úklid komunikace od uniklých pohonných hmot. Ke zranění osob nedošlo.

Územní odbor Jičín
Profesionální hasiči z Jičína vyjížděli v 16:28 do Kněžnice k dopravní nehodě osobního vozidla, které vyjelo mimo vozovku do příkopu.  Hasiči pomohli zdravotnické záchranné službě s ošetření jedné zraněné osoby a jejím naložením do sanitky.

Profesionální hasiči z Jičína a dobrovolní hasiči z Libáně zasahovali kolem 17. h (ohlášeno 16:49) u dopravní nehody dvou osobních automobilů, která se stala v Bystřici. Oba řidiči utrpěli zranění. Hasiči jedné zraněné osobě poskytli předlékařskou péči, druhá osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Jednotky v místě řídily dopravu. Jedno z vozidel skončilo v potoce. Hasiči zde instalovali nornou stěnu, aby zachytili případný únik provozních kapalin do vody.  Jednotka po vyšetření nehody Policí České republiky vyprostila vůz z potoka a pomohla s naložením obou aut na odtah. Po 19. h se jednotky vrátily zpět na své stanice.

Územní odbor Náchod
Profesionální hasiči z Broumova vyjížděli v 9:23 k dopravní nehodě osobního automobilu, které skončilo mimo vozovku v Jetřichově. Řidič vozidla zůstal nezraněn. Jednotka zajistila místo události.

Jaroměřští profesionální hasiči byli v 15:37 přivoláni na náměstí Svobody v Josefově, kde osobní vozidlo srazilo tříleté dítě. Při příjezdu hasičů na místo bylo již dítě v péči zdravotnické záchranné služby. Vůz byl odstaven mimo komunikaci.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou
Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči ze Solnice zasahovali kolem 8. h (ohlášeno 7:43) v Solnici při dopravní nehodě osobního vozidla, které vyjelo mimo komunikaci do příkopu. V autě cestovaly tři osoby, které utrpěly zranění. Zdravotnická záchranná služba je ošetřila a odvezla do nemocnice. Jednotky provedly na voze protipožární opatření. V místě řídily kyvadlově dopravu.

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou a dobrovolní hasiči z Kostelce nad Orlicí zasahovali po poledni (ohlášeno 12:36) při dopravní nehodě osobního automobilu, která se stala v Rybné nad Zdobnicí.  Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a skončilo na střeše. Zraněná osoba byla ošetřena zdravotnickou záchrannou službou. Vozovka byla v místě nehody průjezdná kyvadlově. Jednotky otočily vozidlo zpět na kola a uklidily komunikaci.

Územní odbor Trutnov
Profesionální hasiči z Trutnova vyjížděli v 15:58 k dopravní nehodě osobního vozidla, ke které došlo ve Velkých Svatoňovicích. Auto vyjelo mimo komunikaci. Tři zraněné osoby byly ošetřeny zdravotnickou záchrannou službou, z nichž dvě byly následně odvezeny do nemocnice. Jednotka zajistila místo události. 

Text: Alena Kuthanová, DiS.
Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

4 DN Libřice

4 DN Libřice 

Detailní náhled

3 DN Libřice (4)

3 DN Libřice (4) 

Detailní náhled

2 DN Libřice (3)

2 DN Libřice (3) 

Detailní náhled

1 Dn Libřice (2)

1 Dn Libřice (2) 

Detailní náhled

2 DN Solnice

2 DN Solnice 

Detailní náhled

1 DN Solnice (2)

1 DN Solnice (2) 

Detailní náhled

2 Rybná

2 Rybná 

Detailní náhled

1 Rybná (2)

1 Rybná (2) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem