HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V pátek a sobotu z v Moravskoslezském kraji hned několik hasičských akcí

V pátek a sobotu z v Moravskoslezském kraji hned několik hasičských akcí
 
Páteční akce „Preventění na Den dětí“ před radnicí v Kopřivnici (okres Nový Jičín) otevře sérii několika různorodých hasičských akcí v Moravskoslezském kraji během pátku a soboty 30. a 31.5.2014. Vedle dalších akcí pro děti to bude ještě v pátek odpoledne například Český pohár v požárním dvojboji na stanici HZS MSK v Ostravě-Porubě. Ten pokračuje i v sobotu ráno.
 
V pátek odpoledne se bude konat v centru Opavy cvičení složek IZS, kdy bude na dvě hodiny uzavřena a pak i omezena veškerá silniční doprava ve frekventované Těšínské ulici. A v sobotu dopoledne začíná v Kopřivnici krajská soutěž profesionálních a dobrovolných hasičů ve vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel.
 
 
Na kopřivnickém radničním náměstí a v přilehlém parku Edvarda Beneše se v pátek po celý den (8:30 až 17:30) předvedou dětem i dospělým (vedle dalších složek IZS) hasiči jak svojí technikou, ukázkou hašení, evakuace, slaňováním, včetně výstavy historických hasičských vozidel.
 
V Opavě se v pátek zhruba od 14 hodin rozehraje taktické cvičení složek IZS se simulovaným únikem amoniaku z areálu firmy Bidvest (bývalé Nowaco). Součástí cvičení bude prověření uzavření dopravy ve velmi frekventované Těšínské ulici, vedoucí do (a z) centra města. Obyvatelé byli upozorněni jak letáky, tak informacemi v médiích. Předpokládá se, že zhruba od 14 do 15 hodin bude uzavřena doprava v Těšínské ulici v obou směrech, včetně autobusové a trolejbusové dopravy, teprve od 15 do 16 hodin bude uvolněn jeden pruh z centra Opavy. Uzávěra bude platit od kruhového objezdu u Globusu až po centrum města, omezení se bude se týkat i několika ulic v centru Opavy.
 
V této době už začnou oficiální tréninky požárních sportovců ve sportovní části areálu stanice HZS MSK v Ostravě-Porubě před akcí „Ostravská věž“, zařazené do Českého poháru ve dvojboji. Do požárního dvojboje patří výstup do 4. patra cvičné věže pomocí žebříku a běh na 100 metrů s překážkami. Vstup zdarma. Soutěž ve výstupu na věž je na programu v Ostravě-Porubě v pátek od 18 hodin, finále o půl deváté večer. (ještě předtím - od 16:30 - předzávod dorostenců, dorostenek a žen) V sobotu od 08:30 pokračuje Český pohár během hasičů na 100 metrů s překážkami.
 
Do sobotního krajského kola ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel se na kopřivnickém radničním náměstí zapojí 12 čtyřčlenných týmů hasičů z dobrovolných jednotek a z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze všech okresů kraje. Akce se koná od 10:00 v rámci oslav130 let kopřivnických hasičů. Vítězové obou kategorií „profesionální“ a „dobrovolní“ hasiči postupují na Mistrovství ČR.

vytisknout  e-mailem