HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V noci na neděli hasiči likvidovali plameny v rodinném domě na Kladensku

Informace o požáru rodinného domu v obci Doksy nedaleko Kladna přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje ze soboty na neděli 8. prosince pár minut po půlnoci. 

Operační důstojník na místo vyslal všechny jednotky v rámci prvního stupně poplachu. Vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Kladně a Stochově a dobrovolné jednotky obcí Braškov a Žilina – celkem se šesti cisternami, automobilovým žebříkem, velitelem čety a vyšetřovatelem. Současně byla povolána také hlídka Policie ČR a posádka zdravotnické záchranné služby.

Před příjezdem hasičů police informovala, že dům je z velké části zasažen požárem a na místě se nachází žena nadýchaná zplodin hoření. Velitel po příjezdu k události potvrdil prvotní informace a rozhodl o rozvinutí jednoho vysokotlakého proudu a postupně pěti C proudů. Hasiči s dýchacími přístroji zároveň prováděli ochranu požárem přímo ohrožené sousední stavby a hašení plamenů v dvoupodlažním rodinném domě. Pro plynulé zásobování hasební vodou bylo u rybníka v Doksech zřízeno čerpací stanoviště. Sanitka odvezla zraněnou ženu k ošetření do nemocnice.

Po hodinovém, fyzicky náročném nočním zásahu, byl požár pod kontrolou. Hasiči pokračovali v rozebírání střešní konstrukce a dohašování menších ohnisek. Po čtvrté hodině ranní se zasahující vrátili na své základny, na místě zůstala jen smluvně místní dobrovolná jednotka ze Žiliny na dohlídku. Nad ránem bylo uhašeno menší ohnisko a poté byl celý dům ve spolupráci s velitelem čety z Kladna zkontrolován termokamerou.

Vyšetřovatel vyčíslil škody vzniklé požárem na 1,5 milionu korun, hasiči uchránili majetek za 3 miliony. Příčina vzniku požáru je šetřena za účasti hasičského vyšetřovatele a Policie ČR. Zálohu stanic Kladno a Stochov po dobu zásahu zajistily dobrovolné jednotky z Unhoště a Nového Strašecí.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem