HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V nemocnici na kardiologii hořelo. Naštěstí jen cvičně

Cvičení zaměřené na požár trafostanice prověřilo hasiče v Chebu, další cvičení ve stejný den bylo připravené v karlovarské nemocnici. 

Probíhající rekonstrukci na oddělení kardiologie v areálu karlovarské nemocnice využilo vedení zdravotnického zařízení společně s hasiči k přípravě cvičení, zaměřeného právě na požár na tomto oddělení. Dle námětu cvičení mělo dojít k požáru na kuchyňce, zpozorovat požár pak měl personál nemocnice. Námět cvičení také počítal s noční dobou, kdy na oddělení je nižší stav personálu. Ještě před příjezdem hasičů zaměstnanci provedli evakuaci celého oddělení, kdy pacienty tvořili studenti karlovarské střední školy Trivis. Přivolaní hasiči z pěti jednotek provedli průzkum oddělení, našli místo požáru a také zkontrolovali, že nikdo další v areálu nemocnice není v ohrožení. Cílem cvičení bylo prověřit především činnost personálu při zpozorování požáru v areálu nemocnice a pak také možnosti ustavení většího množství požární techniky uvnitř areálu.

FOTOGALERIE ze cvičení v nemocnici ZDE:

Kvůli požáru vyjížděli hasiči také v Chebu. Podle ohlášení mělo hořet v objektu trafostanice v Jindřichově. Objekt byl zakouřený vyvíječem kouře a před zahájením cvičení byl důkladně zkontrolovaný, zda je vypnutý a pro jistotu i zkratovaný přívod elektrického proudu do trafostanice. Hasiči museli průzkumem vyloučit, že by v hořícím objektu zůstal nějaký zaměstnanec, a museli najít místo požáru. Protože požáry trafostanic a obecně všechna zařízení pod elektrickým proudem není možné hasit vodou ani pěnou, byla na místo povolána i speciální technika, kombinovaný hasicí automobil ze stanice Karlovy Vary a stanice v chemických závodech Sokolov. Tato vozidla mají k dispozici dostatečné množství hasebního prášku a také plynu.   

FOTOGALERIE ze cvičení v trafostanici ZDE:

vytisknout  e-mailem