HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V neděli hasiči likvidovali požáry i následky nehod

HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy

K požáru rekreačního rodinného domu do Študlova na Svitavsku vyjíždělo v neděli 3. září v 0.12 hodin pět jednotek hasičů (profesionální ze Svitav a dobrovolné z Březové nad Svitavou, Študlova, Brněnce a Svitav). Při příjezdu hasičů na místo byla již střecha v plamenech. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 1.05 hodin a zcela zlikvidován byl v 2.59 hodin. Příčinou vzniku požáru byly žhavé částice z ohniště na zahradě, které větrem zalétly do střešní konstrukce objektu. Požárem byly poškozeny dřevěné hospodářské přístavky a část střešní konstrukce v obytné části. Škodu vyšetřovatelka hasičů předběžně vyčíslila na 500 tisíc korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 900 tisíc korun. Po celou neděli místní hasiči pomáhali s vyklízením objektu. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 16.14 hodin.

 HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí

U požáru osobního automobilu Volkswagen Golf zasahovaly v Horní Čermné na Orlickoústecku v neděli 3. září v 15.49 hodin dvě jednotky hasičů – profesionální z Lanškrouna a dobrovolná z Horní Čermné. K požár vozu došlo dle slov vyšetřovatele bezprostředně po jízdě. Požár vznikl v motorovém prostoru vozu, a to v blízkosti turbodmychadla. Přestože došlo k rychlému zásahu dvou požárních jednotek, tak byla škoda předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun. Hasičům se však podařilo uchránit kabinu automobilu i samotný motor. Uchráněné hodnoty lze stanovit na 130 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada na mazacím systému vozu. 

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim

Na silnici Hrochův Týnec směr Městec směřovaly hasičské vozy v neděli 3. září v 18.26 hodin. Došlo zde ke střetu dvou osobních vozidel a motocyklisty. Na místě byl zraněn motocyklista, který byl převezen do nemocnice. V době vyšetřování nehody byla silnice I/17 uzavřena. Hasiči z Chrudimi i Hrochova Týnce odstranili následky nehody a v 21.49 hodin se vrátili na stanice.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

HrochTýnec

HrochTýnec 

Detailní náhled

HrochTýnec1

HrochTýnec1 

Detailní náhled

HrochTýnec2

HrochTýnec2 

Detailní náhled

požár OA Čermná

požár OA Čermná 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem