HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Mělníku spadl z mostu autobus, zranili se tři lidé - přidána VIDEA

V pondělí 18. února několik minut po páté hodině přijala tísňová linka HZS Středočeského kraje informaci o vážné dopravní nehodě autobusu, který spadl z mělnického mostu do několikametrové hloubky. 

Operační středisko k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice HZS Mělník a jednotku sboru dobrovolných hasičů Mělník Vehlovice – Chloumek. Nehoda se stala za vjezdem do města po silnici číslo 16 od Slaného na novém mostě v místě kruhového objezdu, kde se odbočuje do přístavu. Z dosud neznámých příčin vozidlo prorazilo svodidla a zábradlí a zřítilo se pod most k říčce Pšovka, kde zůstalo převrácené na boku.

V autobuse cestovali tři lidé – řidič a dvě ženy. Jednu z nich museli hasiči vyprostit bez hydraulického zařízení. Všechny tři zraněné osoby pak převezla zdravotnická záchranná služba sanitkami do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze.

Hasiči odpojili autobaterie a zasypali menší únik provozních kapalin. Poté spolupracovali se specializovanými firmami při vyprošťování autobusu. Před ustavením dvou těžkých jeřábů, které na místo dorazily před desátou hodinou, bylo nutné odstranit poškozené zábradlí a odříznout několik dřevin.

          

Po dobu vyprošťování autobusu byl průjezd přes mělnický most zcela zastaven. Příčiny nehody vyšetřuje Policie ČR.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem