HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Medovém Újezdu skočil muž do zamrzlé vody. Na hladinu se nevynořil

kryilustrační fotoV pátek 22. prosince 2017 v 21:13 hodin obdrželo operační středisko informaci o tom, že u Medového Újezdu skočil muž do zamrzlého rybníka a na hladinu se nevynořil.

Poplach byl okamžitě vyhlášen hasičům na stanici v Rokycanech, v obci i v Holoubkově.

Na břehu rybníka je sauna a návštěvníci se chodí chladit do rybníka. Od břehu je vybudován systém lávek a schůdků až k místu tomu vyhovujícímu. V zimních měsících pak provozovatelé v ledu vytvoří dostatečně velký otvor.

Jedna skupina hasičů se oblékla do neoprenů a prohledávala dno přímo z vody. Druhá skupina pátrala po muži ve člunech. Nejnáročnější na celém zásahu bylo rozbíjet ledové kry. V okolí koupacího otvoru byl led ještě poměrně slabý, jeho šířka nepřesahovala 3 centimetry. Ale jen pár metrů od něj zesílil až na 7 centimetrů. Hasičům při prohledávání rybníka pomáhal vrtulník, který nasvicoval místo zásahu shora.

Hasiči nalezli muže asi 15 metrů od koupacího místa. Na rozbití kry již museli vynaložit značné úsilí. Ihned po vyproštění si muže převzala ZZS a zahájila resuscitaci. Hasiči pomohli s jeho transportem do vrtulníku LZS.

vytisknout  e-mailem