HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Lubech vyhnal požár nájemníky do mrazu

Hasiči evakuovaným zajistili vytápěný stan nouzového přežití. 

V úterý 3. prosince 2013 zachvátil požár půdní prostor a část střechy bývalého statku v Klatovské městské části Luby. Budova prochází rozsáhlou přestavbou na nájemní byty. Šest minut před jednadvacátou hodinou vyslalo operační středisko na místo čtyři jednotky hasičů z Klatov a Bezděkova.
 
Hasiči evakuovali z budovy 10 lidí, kterým zajistili dočasné útočiště před mrazem ve vytopeném stanu nouzového přežití. Starosta Klatov nabídl evakuovaným náhradní ubytování. Dle dostupných informací toho nikdo nevyužil, o evakuované se postarali jejich známí a příbuzní. Zasahujícím hasičům pak starosta zajistil občerstvení.
 
Na likvidaci požáru a ochranu okolí hasiči rozvinuli čtyři útočné proudy. V první fázi hasiči zabránili, aby se požár rozšířil do obydlené části objektu. Dohašovací práce se protáhly na několik hodin. Ke skrytým ohniskům v žárem roztaveném a spečeném stavebním materiálu se hasiči dostávali se značnými obtížemi.
 
Škody vyšetřovatel vyčíslil předběžně na 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty nebylo zatím možné odhadnout, ale pravděpodobně se bude jednat o částku několika milionů korun. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování.
 
Nad požářištěm dohlíželi hasiči do ranních hodin. Policie uzavřela ulice kolem budovy.
 
 
Zasahující jednotky:
 
HZS Klatovy
JSDH Bezděkov
JSDH Klatovy
JSDH Klatovy-Luby

vytisknout  e-mailem