HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Líbeznicích hasiči v noci na středu likvidovali požár v řeznické firmě

Ve středu 20. května v 3.29 hodin byl na tísňovou linku středočeských hasičů oznámen požár v objektu zpracování a prodeje masa a masných výrobků v obci Líbeznice v okrese Praha-východ. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální hasiče ze stanice Neratovice, podnikovou jednotku AERO Vodochody AEROSPACE a.s. a líbeznickou jednotku sboru dobrovolných hasičů – celkem se čtyřmi cisternovými automobilovými stříkačkami.

Všechny jednotky byly na místě za jedenáct minut od ohlášení události. Průzkum odhalil zahoření elektroinstalace chladicí jednotky v prostoru velkokapacitního mrazicího boxu, ve kterém bylo uskladněno maso a další zboží. Hasiči požár lokalizovali za několik minut a následně celý prostor odvětrali přetlakovým ventilátorem.

Všech osm zaměstnanců, kteří byli v provozovně na noční směně, opustilo zakouřený objekt včas, takže se nikdo z nich nenadýchal zplodin hoření. Krátce před pátou hodinou byl objekt předán majiteli.

Podle vyšetřovatele vznikla požárem škoda na majetku a uskladněných potravinách za půl milionu korun. Včasným zásahem hasiči uchránili hodnoty v částce 3 milionů korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada elektroinstalace mrazicího zařízení.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem