HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Kvítkovicích zničil oheň garáž i s vybavením

(18.7.2015) Informaci o požáru garáže s uskladněným dřevem vedle rodinného domku v Otrokovicích-Kvítkovicích přijalo operační středisko hasičů včera ve 22:17 hodin. K události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice, posílená o dobrovolné jednotky z Kvítkovic, Otrokovic a Napajedel.  

Dvě cisterny byly na místě do pěti minut od vyhlášení poplachu. Po provedení průzkumu velitel zásahu upřesnil, že se jedná o požár garáže mezi rodinnými domky, ve které jsou uskladněny pneumatiky, barvy a další materiál. V blízkosti stavení se nacházel další zahradní domek sousedů, pergola a uskladněné dřevo. Hasiči natáhli jeden vysokotlaký proud a dva proudy C a požár se jim podařilo dostat pod kontrolu do několika minut. Během zásahu byly vyneseny také dvě propanbutanové láhve.
 
Celková likvidace požáru byla ohlášena asi po hodině hasebních prací. Díky rychlému zásahu nedošlo k větším škodám na okolním majetku. Krátce před půlnocí se jednotky začaly postupně vracet zpět na své základny. Na místě byla na dohlídku ponechána pouze místní dobrovolná jednotka s cisternou.
 
Vyšetřovatel příčin požárů určil jako důvod vzniku události chemickou reakci, která způsobila samovznícení špatně uskladněných tkanin od barev. Požár způsobil škodu na garáži v hodnotě asi 250 000 korun.
 
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem