HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V kraji stále na řadě míst nejde elektřina a mobilní sítě

Situační zpráva o činnosti HZS Karlovarského kraje při řešení následků velmi silného větru v období 29. 10. 2017 (stav k 18:30 hodin). 

Aktuální situace

Aktuální počet řešených událostí v souvislosti se silným větrem byl téměř 300. V naprosté většině se jednalo o odstranění popadaných stromů na komunikacích, případy poškozených střech na cca 47 objektech. Na likvidaci těchto událostí se podílí 50 jednotek. Operační a informační středisko HZS kraje v souvislosti s touto mimořádnou událostí neeviduje žádnou zraněnou či usmrcenou osobu z řad občanů či zasahujících hasičů. Od 14:00 hodin se na řešení události podílí krizový štáb kraje v čele s hejtmankou kraje a štáb HZS kraje.

Výpadky elektrické energie a spojení v kraji

Výpadky v dodávkách elektřiny jsou hlášeny podle informace dispečinku ČEZ na celém území Karlovarského kraje. ČEZ pro území kraje vyhlásil kalamitní stav. Výpadky elektřiny jsou hlášeny v oblastech okolo obcí Pernink, Tatrovice, Teplá, Bečov nad Teplou, Drmoul, Jindřichovice, Lobzy, Mnichov a mohou být postiženy i části dalších obcí a měst na celém území kraje. Zároveň záchranáři evidují výpadky signálů mobilních operátorů. Dovolat se aktuálně není možné z oblastí kolem obcí Pernink, Abertamy, Potůčky, Bečov nad Teplou. Opět mohou být lokální výpadky i na dalších místech kraje. V případě, že v dané lokalitě není možné se dovolat na tísňové linky, měli by se obyvatelé obracet na služebny či hlídky policie, stanice nebo výjezdová družstva hasičů. Ti udržují spojení s operačními středisky s využitím radiokomunikace.

Průjezdnost komunikací

Na území kraje jsou všechny komunikace I. třídy průjezdné. Uzavírky komunikací se týkají zejména komunikací II. a III. tříd a místních komunikací v oblastech kolem Božího Daru a Horní Blatné. Celou noc zůstane uzavřena silnice z Mariánských Lázní na Prameny. Popadané stromy jsou stále na dalších silnicích, jejich odstranění se ale řeší průběžně. Uzavřena je železniční trať z Nejdku na Potůčky, z Chebu na Aš. Zprovozněna je železniční trať z Chebu na Chomutov a z Chebu na Luby.

Čerpací stanice PHM + Obchody

O fungování a provozu čerpacích stanic a obchodů je nutné se předem informovat v místě.

Upozornění občanům

V současné době se situace již uklidňuje, nadále ovšem doporučujeme všem občanům nevstupovat do lesů a dbát zvýšené opatrnosti při pohybu v blízkosti vzrostlých stromů, starých budov i při řízení motorových vozidel.

mapa událostí, 18 hodin.jpg

vytisknout  e-mailem