HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Kladně shořel autobus městské dopravy

Požár autobusu v městské části Švermov byl na tísňovou linku středočeských hasičů oznámen ve středu 26. září v 14.35 hodin. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události do Velvarské ulice vyslalo profesionální jednotku z centrální kladenské stanice s prvovýjezdovou cisternou, rychlým zásahovým automobilem a velitelským vozidlem, zároveň vyjel i vyšetřovatel požárů. Na pomoc vyrazila také jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Pchery s velkou cisternou.

Přestože hasiči byli na místě už za šest minut od ohlášení, autobus městské hromadné dopravy byl plameny zachvácen v plném rozsahu. Dva cestující i řidič stačili vozidlo včas opustit, takže se celá událost obešla bez zranění. Hasiči dostali plameny pod kontrolu jedním vysokotlakým a jedním C proudem za necelých deset minut, závěrečnou likvidaci ohlásil velitel zásahu operačnímu důstojníkovi v 15.27 hodin.

Při zásahu se hasičům podařilo zabránit, aby obrovský žár poškodil okna a fasádu přilehlého rodinného domu. Autobus byl požárem prakticky zcela zničen a přímé škody vyčíslil vyšetřovatel na jeden a půl milionu korun. Příčinou vzniku požáru podle něj byla technická závada v motorovém prostoru.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem