HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Hrbově hořela dílna, v Bohdalově rodinný dům

(2. dubna 2022) Hned dva velké požáry likvidovali v průběhu včerejšího večera a noci na dnešek hasiči na Žďársku. Příčina vzniku obou požárů zůstává nadále v šetření. 

K prvnímu požáru vyjelo sedm jednotek hasičů včera po půl desáté večer do Hrbova u Velkého Meziříčí. Z důvodu nasazení počtu sil a prostředků byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V době příjezdu prvních jednotek na místo události byla dílna v plamenech. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Dostat plameny pod kontrolu se zasahujícím jednotkám podařilo před půl jedenáctou v noci. Při požáru se zranil jeden muž, který se zapojil do hasebních prací ještě před příjezdem hasičů k požáru. Zdravotníci jej po nezbytném ošetření na místě události převezli sanitním vozem k dalšímu ošetření do nemocnice. Úplná likvidace požáru proběhla po půlnoci. U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí, Měřína, Velkého Meziříčí – Hrbova, Křižanova, Radostína nad Oslavou a Rudíkova. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 2 miliony korun. Požár poškodil dílnu, její vybavení a několik motocyklů.

Před třetí hodinou ráno vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Nového Veselí a Bohdalova k ohlášenému požáru rodinného domu v Bohdalově. Lokalizovat požár se zasahujícím hasičům podařilo po čtvrté hodině ráno. Jednotky dále rozebraly požárem zasažené konstrukce objektu a dohasily jednotlivá ohniska hoření. Úplná likvidace požáru proběhla před sedmou hodinou ráno. Při požáru ani samotném zásahu se nikdo nezranil. Majetková škoda byla vyčíslena na částku 1,5 milionu korun.

kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Hrbov - požár dílny

Hrbov - požár dílny 

Detailní náhled

Požár rodinného domu Bohdalov

Požár rodinného domu Bohdalov 

Detailní náhled

Požár rodinného domu Bohdalov

Požár rodinného domu Bohdalov 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem