HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

V Horažďovicích se konala soutěž Malý záchranář a Den s IZS

V úterý 29. května hostila na svém hřišti ZŠ Blatenská v Horažďovicích již 5. ročník oblastního kola Malého záchranáře.

Ze širokého okolí se sem sjelo dvanáct soutěžních družstev, aby ze sebe vydala to nejlepší.  Soutěžící přivítala místostarostka města Horažďovice Ing. Hana Kalná, ředitelka ZŠ Blatenská Mgr. Jaroslava Šimková a také ředitel Územního odboru Klatovy HZS Pk plk. Ing. Aleš Bucifal.DSCF1821.JPG

Za ostatní složky IZS přišli soutěžící pozdravit ředitel ÚO Klatovy PČR plk. JUDr. Jan Myslivec, npor. Zbyněk Kovač, vedoucí OO PČR Horažďovice a za JPO NPŠ pan Petr Šrail.

DSCF1822.JPG

Na soutěžící čekalo osm stanovišť s praktickými úkoly a písemný znalostní test. Žáci měli možnost předvést své schopnosti například při volání na tísňovou linku, při poskytování první pomoci, při použití hasicích přístrojů, či při řešení dopravní situace a mnoho dalšího.

DSCF1825.JPG

Souběžně se soutěží Malý záchranář probíhal na témže místě, tedy na hřišti ZŠ Blatenská, Den s IZS. Návštěvníci si mohli prohlédnout a mnohdy i vyzkoušet vybavení Policie České republiky, Armády České Republiky, Zdravotnické Záchranné Služby, nebo si zkusit vyřešit dopravní situace ve stánku Pošumavského auto moto klubu. Dalšími lákadly byly například zakouřený stan, v němž si mohli všichni vyzkoušet pohyb v neznámém zakouřeném prostoru, prohlíkda zásahového vozidla chemické laboratoře Třemošná a pro zpestření si mohli zájemci nechat namalovat obrázek na obličej. Komu by ani toto nestačilo, měl ještě možnost zastřílet si ze vzduchovky. Zpestřením dne byly i vystoupení nejmenších hasičů SDH Švihov, mladých hasičů SDH Horažďovice, ukázka služební kynologie PČR a nebo závěrečné vytvoření pěnového brouzdaliště.

DSCF1898.JPGDSCF1911.JPGDSCF1934.JPG

Vítězkou výtvarné soutěže "Kdo nám pomáhá za mimořádných situací" se stala Karolína Dvořáková.

DSCF1870.JPG

Výsledková listina Malý záchranář Horažďovice, ZŠ Blatenská

výsledkové pořadí škola číslo družstva
1 ZŠ Blatenská 2
2 ZŠ Komenského 10
3 MŠ a ZŠ Chanovice 4
4 ZŠ Komenského 9
5 ZŠ Šafránkova, Nalžovské Hory 7
6 ZŠ Chanovice 6
7 ZŠ Komenského 11
8 ZŠ Komenského 12
9 ZŠ Chanovice 5
10 ZŠ Pačejov 1
11 ZŠ Blatenská 3
12 ZŠ Šafránkova, Nalžovské Hory 8

DSCF1890.JPG

-- CELÁ FOTOGALERIE--

vytisknout  e-mailem